ROBERT GHEMENT Afp
LJEPOTICA U BUKUREŠTU

Sjajna prva utakmica dana! Ademi i društvo pali nakon epske borbe, obranjena dva jedanaesterca

Uzbudljiv dvoboj gledali smo u drugom kolu skupine C, a tri boda nakon velike bitke idu Ukrajincima
Piše: SN, HinaObjavljeno: 17. lipanj 2021. 16:55

UKRAJINA - SJEVERNA MAKEDONIJA 2:1 (Jarmolenko 29', Jaremčuk 34' / Alioski 57')

UKRAJINA (4-3-2-1): Buščan - Karavajev, Zabarnji, Matvijenko, Mikolenko - Stepanenko, Šaparenko, Zinčenko - Jarmolenko, Malinovskij - Jaremčuk.

SJEVERNA MAKEDONIJA (3-5-2): Dimitrievski - S. Ristovski, Velkovski, Musliu - Nikolov, Ademi, Spirovski, Alioski, Bardhi - Pandev, Elmas.


Nogometaši Ukrajine svladali su s 2-1 (2-0) reprezentaciju Sjeverne Makedonije u utakmici 2. kola C skupine Europskog prvenstva, koja je u četvrtak odigrana na bukureštanskoj Nacionalnoj Areni.

Ukrajina je povela u 29. minuti pogotkom Andrija Jarmolenka, a na 2-0 je povisio Roman Jaremčuk u 34. minuti. Na 2-1 je smanjio Ezgjan Alioski u 57. minuti, poslavši odbijenu loptu u mrežu nakon što mu je Buščan obranio kazneni udarac.

Ukrajinci su mogli povećati prednost u 84. minuti, ali je Stole Dimitievski obranio kazneni udarac Ruslanu Malinovskom.

Ukrajina se pobjedom vratila u konkurenciju za plasman u osminu finala, izjednačivši se s tri boda s Nizozemskom i Austrijom, koje će od 21 sat igrati u Amsterdamu.

Makedonija je nakon dva nastupa bez bodova.


KRAJ UTAKMICE!

90 + 4' - Trajkovski puca pored gola! Možda i posljednja prilika na utakmici.

90+ 2' Izlazi Malinovski, mijenja ga Sobol.

85' Izlaze Ademi i Velkovski, a u igru će Ristevski i Tričkovski.

84' Brani Dimitrievski! Sjeverna Makedonija ostaje u igri! Odlično je Makedonac pročitao udarac Malinovskog.

83' Jedanaesterac za Ukrajinu! Lopta upućena iz slobodnog udarca pogodila je Avramovskog u ruku.

78' Izlazi Šaparenko, a ulazi Sidorčuk

77' Nova zamjena kod Sjeverne Makedonije. Ulazi Avramovski, a izlazi Bardhi.

74' Kakav promašaj Cigankova! Nedugo nakon što je ušao našao se sam na 7-8 metara od gola, no nije bio dovoljno precizan i šalje loptu pored lijeve stative. Hoće li ovo skupo koštati Ukrajince?

70' Dvije izmjene kod Ukrajine. Izlaze strijelci Jarmolenko i Jeremčuk, a ulaze Cigankov i Besjedin

68' Lukav pokušaj Trajkovskog! Opalio je iz daljine, nije to bilo snažno, ali je nezgodno odskočilo ispred samog Buščana koji to nekako izbija u korner

65' Velika prilika za Ukrajinu! Karavajev je navukao dvojicu, poslao povratnu do Malinovskog koji puca snažno, no Dimitrievski je spreman.

59' Žuti karton za Velkovskog.

57' GOOOL! Sjeverna Makedonija zabija za 2:1! Buščan brani udarac Alioskog s bijele točke, no lopta se ponovno odbija do izvođača koji koristi popravni ispit i trese mrežu.

image
DANIEL MIHAILESCU Afp

55' Jedanaesterac za Sjevernu Makedoniju! Pandev je utrčavao na odbijenu loptu, bio je brži od Ukrajinca koji ga ruši udarcem u nogu.

51' Sjajna reakcija Dimitrievskog! Pokušao je Malinovskij iz slobodno udarca, bio je to dobar pokušaj, ali makedonski vratar bio je spreman

47' Fantastična kombinacija Ademija i Pandeva! Dinamovac je izbio sam pred vratara, ali Buščan je dobro postavljen i sjajno reagira. Ademi se hvata za glavu, svjestan je i sam kakva je ovo prilika bila.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme! Promjene u redovima Sjeverne Makedonije, izlaze Spirovski i Nikolov, a ulaze Churlinov i Trajkovski.

POLUVRIJEME: Zasluženo vodstvo Ukrajine nakon prvih 45 minuta.

43' Traže žuti jedanaesterac, ali Šaparenko je simulirao... Odnosno, tako je tu akciju vidio argentinski sudac Rapalini. Velkovski ga, po njegovom mišljenju nije srušio, već se Ukrajinac bacio...

41' Sjajan udarac Karavajeva, umalo se dogodio autogol Velkovskog. Zasad ostaje 2:0.

39' Gol, ali poništen... Moramo priznati, sjajna je ovo bila realizacija Pandeva, zaista prekrasan pogodak... Ali, zastavica pomoćnog suca visoko je u zraku, i to opravdano.

37' Ukrajina zasluženo vodi...

34' GOOOOOL! Evo i drugoga za Ukrajinu! Jaremčuk se našao sam ispred Dimitrievskog i lagano zabio... Nema zaleđa, gol je čist. Zinčenko na desnu stranu, a onda Jarmolenko za Jaremčuka - 2:0.

31' Spirovski je sada oštro nagazio strijelca Jarmolenka... Imali su Ukrajinci i prije pogotka iznimnu priliku, baš je Jarmolenko pucao, no Dimitrievski je odbio u korner.

29' GOOOOOOL! Jarmolenko! Zabili su nakon kornera Ukrajinci, drugi puta je Jarmolenko zabio na ovome Euru. Karavajev je prenio na drugu stativu, gdje Jarmolenko neumoljivo gađa. Ovo mu je 42. pogodak za Ukrajinu, a Andrij Ševčenko, izbornik reprezentacije ima 48 pogodaka kao najbolji strijelac na vječnoj ljestvici.

25' Mogu li Makedonci nešto proizvesti s glavom i repom? Došli su do lopte, ali puno griješe u predajama.

22' Probili su Ukrajinci desnu stranu, no ubačaj Karavajeva ne nalazi nikoga od njegovih suigrača pa nije bilo konačnog završetka akcije i udarca prema vratima.

20' Podatak kojeg valja znati... Sukob generacija!

18' Gospodare momci u žutim dresovima posjedom lopte, tu i tamo prođe kakva makedonska kontra preko Bardhija i Elmasa.

14' Podsjetimo, Ukrajinci su se vratili i izjednačili rezultat nakon loše igre protiv Nizozemske, no svejedno su izgubili... Danas to žele nadomjestiti dobrom utakmicom i najpozitivnijim rezultatom.

11' Jaremčuk! Sam je išao po desnoj strani, imao je i priliku za udarac, odlučio je proigrati Malinovskog, a loptu je u posljednji trenutak presjekao Stefan Ristovski. Da je lopta stigla do Malinovskog, bio bi to siguran pogodak.

8' Malinovskij! Sjajan udarc lijevom nogom, vidio je da ima prostora, namjestio se, ali Dimitrievski to uspjeva ukrotiti i odbiti u novi udarac iz kuta.

7' Veliki pritisak Ukrajine, nije Jarmolenko dobro zahvatio loptu prilikom udarca, Velkovski to izbija u korner.

5' Oštar ubačaj Ukrajinaca, Jaremčuk je napravio nezgodu za Makedonce u kaznenom prostoru, no vratar Dimitrievski dobro čita igru i otklanja opasnost.

3' Počelo je kontrom za Makedonce, ali Buščan je izašao na loptu prije Elmasa.

15.00 Utakmica je počela.

Linker
12. travanj 2024 20:07