Toma Bašić

 Nurphoto Via Afp
PROMETNO NA ‘ČIZMI‘

Sada i službeno: Hrvatski veznjak pojačao posljednji klub Italije, trenirat će ga apsolutna legenda

Ove sezone još uvijek nije odigrao nijednu ligašku utakmicu
Piše: HINA/SNObjavljeno: 17. siječanj 2024. 22:28

Posao koji se krajem prošlog tjedna najavljivao, u srijedu navečer postao je služben! Toma Bašić promijenio je destinaciju, ali ostaje u Seriji A. Hrvatski veznjak dres Lazija zamijenio je Salernitanom, gdje će ostati na posudbi do kraja sezone, objavili su talijanski klubovi.

Rani je je poznati insajder Gianluca DiMarzio kazao da je Bašić imao i ponude iz Bundeslige, no odlučio je nastaviti unutar talijanskih granica. Možebitno i zbog dogovora sa Salernitaninim trenerom Fiippom Inzaghijem, čuvenim napadačem Milana i talijanske reprezentacije.

Bašić se nada da će u novom klubu steči nešto veću minutažu budući da je kod Maurizija Sarrija ove sezone odigrao samo jednu utakmicu, i to u Kupu Italije. U Salernitani ga ne čeka lagan posao uzmemo li u obzir da se klub s 12 bodova nalazi na samom začelju Serije A, šest bodova daleko od sigurne zone. Spomenimo i da Bašića u novom domu čeka još jedan hrvatski veznjak - Domagoj Bradarić.

Još poneke vijesti zimskog mercata pojavile su se tijekom srijede. Bjelokošćanin Hamed Traore (23) preselio je iz Bournemoutha u Napoli do konca ove sezone, objavio je talijanski nogometni prvak.

Traore je za Napoli potpisao posudbu do konca ove sezone s opcijom otkupa ugovora. Talijanski mediji navode kako bi odšteta za 23-godišnjeg veznjaka iznosila oko 25 milijuna eura.

Traore će se tako vratiti u talijansko prvenstvo gdje je već igrao u dresu Sassuola. Potom je posuđen, pa prodan Bournemouthu. Igrao je i za Empoli.

Za reprezentaciju Obale Bjelokosti do sada je upisao devet nastupa, ali se nije našao na popisu sudionika za afričko prvenstvo koje je u tijeku.

Napoli se trenutačno nalazi na tek osmom mjestu sa 31 bodom čak 20 manje od lidera Intera.

Linker
27. travanj 2024 08:07