Sandro Kulenović, dvostruki strijelac kontra Budafokija
 GORAN SEBELIC/CROPIX
GENERALKA ZA DINAMO

Rijeka Mađarima utrpala četiri komada, ali puno je bolje odigrala rezervna od udarne Rožmanove momčadi

Na oproštaju od priprema u Umagu, Riječani su pobijedili pretposljednju momčad mađarske lige
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. siječanj 2021. 17:33

Simon Rožman dao je prednost drugoj momčadi koja je igrala 60 minuta i imala 3:0 protiv Budafokija, da bi konačan rezultat bio 4:2. Prva ekipa u zadnjih pola sata ostala je na slabijem skoru (1:2) od pretposljednje momčadi na tablici mađarske lige. Labaviji pristup udarnih snaga nije oduševio trenera, ali ukupan dojam priprema Rijeke je zadovoljavajući. Druga je to pobjeda u tri nastupa, nakon ranijeg poraza od Fehervara i dobivene utakmice sa slovenskom Goricom.

Ako se već prvotimci nisu pretrgnuli, vjerojatno i zato što su došli na gotovo, već sigurno vodstvo 3:0, momčad koja je odradila veći dio susreta ostavila je rijetke promatrače ugodno iznenađenima. Sandro Kulenović zabio je dva gola što mu je bitno za samopouzdanje, mladi Adrian Liber u veznom redu demonstrirao je talent i nastavi li tako mogao bi brzo rasti u Rijekinoj hijerarhiji, Filip Braut sjajno je prošao po desnoj strani, prevario dvojicu i pogodio 'malu mrežu' za 1:0... Obrana je bila sigurna.

Iako Simon Rožman praktično ima profiliranu ekipu, vidio je da može računati i na neke druge opcije. Ovaj put pozitivan dojam ostavio je i Sterling Yateke s nizom akcija, čak i minijatura. Kako je jednom odigrao petom... Osim Brautova, lijep gol bio je i treći, kad je Liber izvrsno prošao po lijevoj strani i servirao za mat Kulenoviću.

Nakon što je ušla prva postava, vidjelo se da nema pravog gasa i angažmana. Oni su odradili vrlo dobro protiv Gorice u srijedu. Bilo je dosta šansi na obje strane, Daniel Zsori je dao dva gola za Mađare, a Robert Murić jedan za Rijeku, ljevicom u desni donji kut. Menalo je, primjerice, imao čistu priliku...

Trener Bijelih nije koristio Nevistića, po planu, a zbog ozljeda ili bolesti niti Velkovskog, koji je ranije otišao u Rijeku, Nwolokora i još od prije Ristovskog. U petak su se vratili kući, a već u utorak kreće HNL gostovanjem na Maksimiru.

- Sretan sam što imamo puno igrača na jako dobroj razini. Mislim da smo spremni na sve što nas čeka. Ekipa je 60 minuta odigrala na vrlo visokom nivou, čak je imala i odličnu realizaciju, što nam je nedostajalo u prošlim utakmicama, ali nisam zadovoljan sa zadnjih trideset minuta jer možemo puno bolje, a to je i dobro upozorenje za dalje - prokomentirao je trener Simon Rožman, dodajući:

- Još su u zraku neke stvari vezane za dolaske, ali ne bih ništa nagađao. Želimo dati konkurenciju igračima jer ona je pozitivna i generira ti još veći poticaj na treningu. Zasad smo mirni i jedva čekamo da počne HNL.

RIJEKA - BUDAFOKI 4:2

UMAG Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Marin Vidulin. STRIJELCI. 1:0 - Braut (12), 2:0 - Kulenović (16), 3:0 - Kulenović (26), 3:1 - Zsori (70), 4:1 - Murić (79), 4:2 - Zsori (89).

RIJEKA: Prskalo - Escoval, Galešić, Arsenić - Braut, Pavičić, Lepinjica, Liber, Travaglia - Kulenović, Yateke (od 60. minute: Prskalo - Capan, Galović, Smolčić - Tomečak, Čerin, Lončar, Štefulj - Murić, Andrijašević, Menalo). TRENER: Simon Rožman.

BUDAFOKI: Poser (od 67. Z. Kovacs) - Nikolić, Romić, Olah - Huszti, Filkor (od 62. Csonka), Medgyes (od 62. Zeke) - Takacs (od 46. Szabo), Kulcsar (od 46. Zsori), Skribek - D. Kovacs. TRENER: Csaba Csizmadia.

Linker
11. svibanj 2024 05:31