Može li Rooney napraviti čudo i ostaviti klub u ligi?

 MI NEWS Nurphoto Via Afp

Potpuna katastrofa za klub Waynea Rooneyja - dobili novu žestoku kaznu, prijeti im odlazak u treću ligu

Derby County je u svojoj povijesti samo četiri sezone proveo izvan prva dva ranga engleskog nogometa.
Piše: S.N.Objavljeno: 16. studeni 2021. 11:49

Wayne Rooney će dugo pamtiti svoj prvi trenerski posao, a ako uspije ovu sezonu završiti uspješno bit će to pravo čudo. Naime, njegov Derby County našao se u velikim problemima koji bi ga lako mogli poslati u treću englesku ligu, odnosno Ligue One.

Naime, Derby County je u rujnu podnio zahtjev za dovođenje stečajnog upravitelja u klub nakon što vlasnik Mel Morris nije uspio pronaći kupca za klub koji je bio u velikim financijskim problemima. Dva mjeseca prije toga klub je kažnjen sa 100 tisuća funti zbog neregularnosti u poslovanju 2016., 2017. i 2018. godine. Igračima mjesecima nisu isplaćene plaće, ovog ljeta su klubu bili zabranjeni transferi, a prošle sezone se Derby County tek nakon žalbe spasio od ispadanja u treći rang engleskog nogometa.

Sve to nije nagnalo Rooneyja da ode s klube na koju je sjeo u siječnju 2020. godine kao igrač-trener. Ostao je i u 17 utakmica upisao 3 pobjede i 9 remija što bi bilo dovoljno klubu da se nalazi u zoni koja im osigurava opstanak. No, Derby je odmah po proglašenju stečaja automatski kažnjen s oduzimanjem 12 bodova, a danas su dobili novu kaznu - oduzimanje dodatnih devet bodova nakon što su iz kluba priznali da su kršili financijska pravila Championshipa.

Tako će Rooney sa svojim igračima u 18. kolo Championshipa ući s -3 boda. Mjesto koje bi im osiguravalo ostanak u ligi će biti udaljeno punih 18 bodova.

Inače, Derby County je u svojoj povijesti, koja datira od 1884. godine, samo četiri sezone proveo izvan prva dva ranga engleskog nogometa.

Linker
14. svibanj 2024 23:50