SCREENSHOT/TWITTER
NAPAD NA SUCE

Palo prvo uhićenje povezano sa skandalom u BiH, policija traga za još trojicom počinitelja

Porazbijali stakla na automobilu, izudarali jednoga od putnika te potom zapalili vozilo
Piše: HinaObjavljeno: 30. rujan 2021. 14:11

Policija Hercegovačko-neretvanske županije uhitila je 21-godišnjeg mladića koji se dovodi u vezu s napadom na nogometnog suca čiji je automobil zapaljen prije sedam dana, nedugo nakon što je prekinut nogometni susret Premijer lige BiH između Veleža i Borca u Mostaru.

Prema priopćenju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), njihovi pripadnici uhitili su osobu inicijala F.L. (2000) iz mjesta Domanovića kod Čapljine zbog sumnje da je sudjelovao u "nasilničkom ponašanju" na području koje pokriva Policijska uprava Konjic. On je nakon kraćeg zadržavanja u policijskoj upravi u Čapljini predan policijskim službenicima iz Konjica koji rade na rasvjetljavanju kaznenog djela.

Kako navode mediji u Mostaru upravo je ovaj 21-godišnjak, zajedno s još trojicom počinitelja, protekle srijede 22. rujna koristio svoj sivi golf pri presretanju vozila glavnog nogometnog suca susreta Sabrije Topalovića u tunelu nedaleko Jablanice. Zajedno s njim bili su i pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić. Napadači su zamaskirani izašli iz vozila te porazbijali stakla na automobilu i izudarali jednoga od putnika. Zatim su ubacili baklje u automobil koji je vrlo brzo planuo.

Policija traga za još trojicom počinitelja, a nakon ispitivanja 21-godišnjeg mladića predat će županijskom tužiteljstvu.

Protekle srijede prekinut je nogometni susret između premijerligaša mostarskoga Veleža i banjolučkoga Borca pri vodstvu gostujuće ekipe 0:2. Na travnjak je tada utrčalo stotinjak navijača Veleža zbog čega je glavni sudac prekinuo susret.

Stegovno povjerenstvo Nogometnoga saveza BiH je mostarskome Veležu oduzelo tri boda, klub financijski kaznilo s oko 5000 eura, a stadion suspendiralo sljedećih šest utakmica. Kažnjen je i predsjednik Nogometnog kluba Velež Šemsudin Hasić zabranom obavljanja dužnosti u nogometu u trajanju od dvije godine.

Linker
19. travanj 2024 05:54