GLYN KIRK Afp
LUDO SLAVLJE LIVERPOOLA

‘Pa zamislite, on je najmlađi igrač kojem je to uspjelo u povijesti Premiershipa! Ima već svih 6 trofeja!‘

‘Toliko posebnih priča. Rekao sam Thiagu - ‘da sam znao kakav si igrač, potpisao bih s tobom prije 4 godine‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. svibanj 2022. 09:16

Anfield slavi, u Liverpoolu se iznova pjeva (barem u 'crvenom' dijelu ovog grada, Everton je u debeloj sjeni većeg rivala), a momčad Jürgena Kloppa je privredila u klupsku riznicu još malo 'srebrnine'. Ove su sezone jurišali na 4 trofeja. Polovica je osvojena, Liga kup, te u subotu FA kup. Ostaje još utrka za naslov prvaka Engleske u kojoj su s tri boda zaostatka za Manchester Cityjem, a dva kola prije kraja. Dakako, tu je i finale Lige prvaka, 28. svibnja u Parizu protiv Reala.

U subotu su ispred ispunjenog Wembleya jedanaestercima protiv još uvijek aktualnog prvaka Europe, Chelseaja, osvojili svoj 8. trofej FA kupa i to u godini u kojoj ovo natjecanje proslavlja 150. obljetnicu.

image
GLYN KIRK Afp

- Apsolutno je čudesno da uopće možemo razgovarati o tako nečemu, o lovu na 4 trofeja - pripominje trener Liverpoola, karizmatični Nijemac Jürgen Klopp.

- Ludo. Ali što sad, mi već u utorak igramo novu utakmicu, navečer protiv Southamptona.

Tu se naravno, u mješavini oduševljena nakon osvojenog trofeja koji je već prošlost, trener okreće sutrašnjici, lovu na još jedan trofej, jedino što ima jedan problem...

image
GLYN KIRK Afp

- Nemam pojma, zapravo iskreno nemam pojma u ovom trenutku, koga mogu postrojiti u utorak. Mislim da ćemo morati napraviti nekoliko promjena. A onda odlazimo u Southampton, vjerojatno za njih posljednja domaća utakmica u sezoni. Ne žele izgubiti posljednju domaću utakmicu i to će biti nevjerojatno teško. Dakle, lov na 4 trofeja je i dalje aktualan, ali i isključen zbog situacije u kojoj se nalazimo, to je tako. Ali to nije važno u ovom trenutku, da budem iskren. To što smo sada osvojili oba domaća kupa, to je stvarno posebno. Imate jednog igrača, Trent Alexander-Arnold koji je najmlađi igrač ikada u nevjerojatnoj povijesti Premier lige koji je osvojio svih šest velikih trofeja. S 23 godine, najmlađi! Toliko posebnih priča. Nakon utakmice sam rekao Thiagu Alcantari - "da sam znao kakav si igrač, potpisao bih s tobom četiri godine ranije". Rekao je - "Ti si me naučio trčati!" Toliko posebnih priča. James Milner, koji je u prilično poodmakloj dobi, a ima toliki utjecaj na nogometnu momčad.

image
GLYN KIRK Afp

Tijekom finala, relativno je rano Klopp bio primoran i na promjene. Izmjene na koje nije računao odnosno na koje je bio primoran.

- Morali smo rano promijeniti Mo Salaha, što nije bilo cool. To je bila moja odluka. Mo je rekao - "Osjećam nešto, ali mogu nastaviti". Rekao sam mu - "Ne! Nogometna utakmica nije savršen fizioterapeut, znači da rijetko postaje bolje tijekom utakmice. Tada je Virgil van Dyk stao uz mene i kaže isto - 'Nešto osjećam, ali mislim da je u redu." Zajedno smo donijeli odluku, tako da on ostaje, ali bilo je jasno i njemu kada nismo riješili utakmicu u 90 minuta da mora otići. Ma, toliko je tu sjajnih priča - veli sam Klopp.

image
GLYN KIRK Afp

Najsjajnija će sigurno biti ako uspio nadmudriti odnosno preskočiti i Guardiolin City, a Ancelottije Real. Slijede odlučujućih 13 dana Liverpoola. Sada se pjeva, iako... čak i da ne uspiju osvojiti preostala dva trofeja, nekako slutimo da će se na Anfieldu svejedno pjevati. Imaju i razloga, imaju i zašto. Momčad djeluje i igra fantastično.

image
BEN STANSALL Afp
image
GLYN KIRK Afp
image
GLYN KIRK Afp

Linker
20. travanj 2024 16:20