Dani Olmo
 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
FASCINIRAO JE SVE

‘Olmo će odabrati ovog velikana! Istu stvar je napravio i Prosinečki, i to samo zbog jednog čovjeka...‘

‘Nikakav novac na to ne može utjecati. Ima veliki motiv, a bio bi i igrač utakmice...‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 08. srpanj 2021. 17:00

Europsko nogometno prvenstvo polagano se bliži svome kraju. Ostala je još samo jedna utakmica, samo veliki finale koji će se u nedjelju od 21 sat odigrati na londonskom Wembleyju. U njemu će snage odmjeriti domaćini Englezi i Talijani, dvije su to reprezentacije koje su ponajviše pokazale na čitavom jednomjesečnom sajmu nogometa koji se razmilio čitavim kontinentom.

Da je tome baš tako, slažu se i gosti našeg novog SuperSportske Podcasta. Nogometni trener Mladen Frančić i novinar Sportskih novosti Davorin Olivari iznjeli su i svoje navijačke pretenzije uoči finala, a mi ih, barem za potrebe ovoga uvodnog teksta, nećemo otkrivati.

- Bilo je sjajnog nogometa, dobrih akcija i lijepih golova, ali jako se vidi taj umor kod igrača. Ima puno ozljeda, vidjelo se i između Engleza i Danaca da su igrači dosta umorni. Bilo bi sve skupa još kvalitetnije da je bilo u jednoj zemlji, da su bili u svojim kampovima, tada bi bilo sve lakše za igrače - rekao je Frančić.

Olivari je na njegovom zadnjem gostovanju u našoj emisiji rekao da će Belgija pobijediti Italiju, ali da će Federico Chiesa postići pogodak. Zabio ga je sada, a Italija je prošla u finale..

- Bio je to prekrasan pogodak, vratar nije mogao ništa. I njega su, međutim, lovili grčevi. Bilo je zahtjevno, Španjolci su imali posjed, a Chiesa je morao zatvarati i u obrani. Kvalitetan je, igrač je prevage koji bi u svakoj reprezentaciji imao svoje mjesto. Ima dribling, fintu, moram reći da me malo podsjetio na Cristiana Ronalda s tim pogotkom Španjolskoj - dodao je trenerski iskusnik.

Stvar koja bi u finalu protiv Engleske mogla prevagnuti kod Talijana je atmosfera....

- Nije slučano da je Italija ovako visoko pod Robertom Mancinijem. Očito je da je slomio takvu kemiju i nesalomljivost kod svojih igrača koja ih nosi i dalje. Sjajni su i mislim da bi na tim krilima mogli i do kraja - rekao je Olivari.

Dani Olmo očarao je nogometni svijet izvedbom u polufinalu Eura. Nažalost, njegove dobre partije na turniru nije uspio ovjenčati pogotkom, ali ulogu "lažne devetke" protiv Talijana odigrao je briljantno.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

- Mislim da bi, da je Španjolska prošla, Olmo bio igrač polufinala. Pokazao je da je igrač koji će za godinu-dvije ili tri biti među najvećim svjetskim klasama. Možda i među deset najskupljih na svijetu. Protiv Italije je bio fantastičan, svaku loptu koju je primio, iz nje je kreirao priliku, polupriliku ili dao dobar pas. Šteta što na Euru nije zabio, ali to su ga u nekim detaljima dijelili milimetri - dodaje Olivari.

Frančić nastavlja:

- Kod Olma se vidi da sada igra jaču ligu nego što je to HNL. Posebno me veseli koliko je dobio u duel-igri, on je sve Talijane maknuo sa svojih leđa. Žao mi je da Morata nije igrao od početka jer ga Olmo sjajno razumije. To je pokazao i dupli pas između njih, potez za akademije nogometa...

Bi li mogao igrati u Barceloni ili Realu? I bi li iz emotivnih razloga izabrao povratak kući?

image
Mladen Frančić, Patrik Mršnik i Davorin Olivari
HANZA MEDIA

- Realno je očekivati da on, kao i svi igrači iz Katalonije, ima veliku želju da se dokaže u Barceloni. Tu dileme nema, nikakav novac na to ne može utjecati. Ima on i oca koji ga dosta dobro vodi, mislim da će to biti i njegova želja. Na kraju, sjetimo se pokojnog Đure Prosinečkog koji je jako htio da se njegov Robi iz Španjolske vrati u Dinamo, bio je to veliki povratak... - sjetio se Frančić.

Kratko i o Dinamovom ogledu protiv Valura?

- Nevjerojatno, jedna od najneobičnijih utakmica koju sam gledao. Do 85. minute vratar Zagorac mi je u opisu bio bez ocjene. Dinamo je dominirao, Islanđani su u prvom dijelu svega par puta prešli centar. Nije se događalo ništa na polovici Dinama.... A onda si je Dinamo pucao u koljena. Opustili su se, a to se ne smije događati. Bili su bahati, a to im se onda i osvetilo. Htjeli su na Islandu gledati gejzire, a sad će morati igrati ozbiljno. Bez obzira na to, razlika u kvaliteti je ogromna, ne mogu ni zamisliti da bi sada Dinamo mogao izgubiti pa zastati u prvom pretkolu.. - kaže Olivari.

SuperSportske Podcast #47 s Mladenom Frančićem i Davorinom Olivarijem pogledajte u nastavku:

Linker
07. svibanj 2024 00:38