Luka Modrić

 Lgm/panoramic/panoramic/profimedia
TROFEJ NOGOMETAŠ

Novo priznanje za nevjerojatnog Luku. Pustite priče da više neće biti dovoljno važan i dobar

Hoće li ovo odličje osvajati sve dok sam ne odluči drukčije?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. svibanj 2024. 10:05

Nevjerojatna dominacija Luke Modrića se nastavlja. Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena - u mnogim bi anketama bio proglašen i najboljim hrvatskim sportašem ikada - po 12. je put u izboru HUNS-a izabran za najboljeg igrača Hrvatske. 12 izbora Trofej Nogometaš - 12 pobjeda!

Za Luku se tisuće puta napisalo da će igrati za Vatrene dok god on to želi, jer će i s 45 godina biti dovoljno dobar. Hoće li Trofej Nogometaš biti njegov dok ne odluči drugačije? Znamo da će i sljedeće sezone igrati za Real Madrid. Pustite priče da neće možda biti toliko važan i dobar. Real Madrid ne drži u svlačionici igrače koje ne vidi dovoljno važnima i dobrima. To je argument broj dva. Broj jedan je stav Luke Modrića koji ni dana ne bi ostao u Madridu kad bi samo i pomislio da mu nema mjesta na terenu. I to ne u nekakvim sporednim ulogama, jer Luka je glavni glumac svih serijala u kojima se pojavio.

Bio je glavni s 18 godina kada je na mala vrata stigao u mostarski Zrinjski. Bilo je to prije više od 20 godina. U BiH ligi u to se vrijeme igrao nogomet koji ima malo poveznica s ovim koji se tamo danas igra. Tereni očajni, igrači (uglavnom vrlo iskusni) nemilosrdni u startovima, malo nogometa, puno udaranja... Sve da pomisliš kako je taj krhki dječarac potpuno promašio s dolaskom na posudbu u Zrinjski. Međutim, krhki dječarac preko noći se nametnuo kao glavni igrač momčadi, da bi sezonu završio kao najbolji igrač lige.

Senzacionalni nastupi u Mostaru, koji su se ipak odvijali daleko od očiju hrvatske javnost, nisu uvjerili Dinamove čelnike da ga odmah vrate u Maksimir, nego je uslijedila nova posudba u Inter iz Zaprešića. Luki to nije smetalo da i u Zaprešiću od prvog dana preuzme uzde i zagospodari treninzima, utakmicama, a onda i kompletnom ligom. Da ga na proljeće nisu vratili u Maksimir, Inter bi možda bio i prvak.

U Dinamu je već na jesen bio glavni igrač, dvije i pol godine kasnije (2008.) prodan u Tottenham za tada nezamislivih 22,5 milijuna eura. U Londonu je brzo izrastao u vodećeg veznjaka Premier lige, premda Tottenham tada nije bio toliko jak kao što je bio posljednjih godina.

Kada je u ljeti 2012. stigao u Real iz Madrida mediji su ga i španjolski stručnjaci poprilično podcijenili, da bi Luka sezonu završio kao neupitni starter. Sve ostalo je povijest u kojoj Luka već nekoliko godina doživljava ovacije svih stadiona na kojima se pojavi. Luka Modrić i nitko drugi u svijetu!

Da ne zaboravimo i ljeto 2006., kada je Slaven Bilić promovirao u glavnom igrača Vatrenih. Od prve utakmice bio je najbolji, a takav je i danas, punih 18 godina kasnije.

Kad sve to pogledamo možemo samo zaključiti kako je velika šteta što se HUNS (Hrvatska udruga Nogometni sindikat) nije osnovao ranije. Luka bi danas imao možda i 18, ili čak i više Trofeja Nogometaš u svojoj vitrini.

Zato ne dvojite da će Luka Modrić i sljedeće sezone biti među najvećim favoritima za ovu najprestižniju individualnu nagradu koja postoji u hrvatskom nogometu...

Linker
17. lipanj 2024 04:04