Lucas Gonzalez

 Twitter
OGLASIO SE I PREDSJEDNIK

Nezapamćena tragedija u Argentini - policajac ubio mladog nogometaša na povratku s treninga

‘Navodno su policajci pomislili da će ih mladići napasti te su pucali i pogodili mog Lucasa u glavu‘.
Piše: S.N.Objavljeno: 19. studeni 2021. 18:33

Nevjerojatna tragedija potresla je argentinskog drugoligaša Barracas Central. Njihov igrač iz mladog pogona, 17-godišnji Lucas Gonzalez ubijen je od strane policije nakon povratka s treninga.

Lucas se s prijateljima vraćao s treninga kada su na automobil u kojem su se vozili zapucali policajci. Doduše, još uvijek se ne zna je li prema automobilu pucao samo jedan ili više od četiri policajca koji su nakon cijelog incidenta suspendirani, ali je jasno da je jedan metak pogodio Gonzaleza u glavu. Mladi nogometaš se neko vrijeme borio za život, ali je preminuo, a ogorčena majka je argentinskim medijima ispričala svoju stranu priče.

"Lucas se vraćao s treninga s prijateljima koji su išli u Barracas jer je klub tražio nove mlade igrače za selekciju. Iako je već bio član kluba, on im je pravio društvo, a u povratku su stali u jedan dućan da kupe sokove i neke druge stvari. Nakon toga ih je policija zaustavila, a navodno su policajci pomislili da će ih mladići napasti te su pucali i pogodili mog Lucasa u glavu", rekla je Lucasova majka Cintia.

Oko cijelog slučaja oglasio se i argentinski predsjednik Alberto Fernandez:

"Želim izraziti sućut obitelji Lucasa Gonzaleza, majci Cintiji i ocu Mariju u ovom bolnom trenutku. Uložimo sve resurse države koje imamo na raspolaganju da pronađemo istinu i pravdu. Nije moguće da policajci koji moraju biti u službi sigurnosti Argentinaca, okončaju živote ljudi za koje se pretpostavljalo da će ih zaštititi", napisao je Fernandez na svojem Twitteru.

Linker
19. travanj 2024 01:58