privatni album
VELIKI USPJEH

Na ovo su čekali sto godina! Hrvatski dvojac ispisao povijest: ‘Možete misliti kakvo je to bilo slavlje‘

Svi su oduševljeni, atmosfera u klubu je fantastična - kaže bivši nogometaš Rijeke
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2021. 08:07

Dvojica hrvatskih nogometaša, Zoran Arsenić i Fran Tudor osvojili su poljski Kup! Njihov Rakow u finalu je pobijedio Arku Gdyna (2:1). Taj uspjeh Rakowa ima poseban značaj, sve nam je ispričao bivši igrač Osijeka i Rijeke Zoran Arsenić.

- Osvajanje kupa je najveći uspjeh u povijesti kluba! Ove godine Rakow slavi 100-godišnjicu kluba, a ovo je prvi trofej! Svi su presretni, ne trebam vam niti govoriti kakvo je slavlje bilo nakon tog podviga. Svi su oduševljeni, atmosfera u klubu je fantastična. Nije moglo bolje, svi me cijene, baš sam posve ispunjen i sretan - kaže nam u uvodu Arsenić.

Inače, Rakow je bio favorit u finalu, radi se o momčadi koja je trećeplasirana na ljestvici poljskog prvenstva, a Arka je ipak drugoligaš. No, Zoran nam veli...

- Znate nogometna Poljska je specifična, zaista malo znači to je Arka drugoligaš. Bilo je teško doći do trofeja, zabili su nam neki slučajni pogodak, ali smo na koncu uspjeli.

Arsenić je inače u Rakowu na posudbi iz Jagiellonije.
- Na posudbi sam do kraja sezone. Rakow ima opciju otkupa ugovora, mislim da će se to i dogoditi, te da ću najvjerojatnije ostati u ovom klubu. Naravno, sve se može promijeniti u sljedeća dva tjedna, ali kako sada stvari stoje, držim da će klub otkupiti ugovor od Jagiellonije. Osim onog vremena koje sam proveo u Rijeci, u Poljskoj sam već tri godine. Bio sam na Rujevici samo pola godine. Nije bilo niti kako sam ja očekivao, niti kako su očekivali u Rijeci. Bila je ozljeda i svašta pomalo. Vratio sam se u Poljsku i prezadovoljan sam. Otkada sam došao u Rakow nismo izgubili niti jednu utakmicu! Imamo 13 utakmica u nizu bez poraza, a sve je kulminiralo osvajanjem Kupa.

Priča nam da je Rakow dobra momčad, te da se bori za poziciju vice-prvaka Poljske.
- Velika je bitka za drugo mjesto s Pogonom, Legia je daleko odmakla. Ma, nije moglo bolje za mene, ispalo je super kad sam se vratio u Poljsku. Nego, ovdje je zaista takva liga da se ništa s sigurnošću ne može kazati. Recimo, prije neku godinu Piast je uzeo titulu, a sezonu prije su u zadnjem kolu osigurali ostanak. Ovo je prva godina u zadnje četiri da se zna prvak, a to je Legia, tri kola prije kraja prvenstva. Uvijek se odlučivalo u zadnja dva kola.

Stalno igra, taj kontinuitet nastupa je posebno bitan.
- Od kada sam došao u Rakow odigrao sam sve utakmice. Baš se super osjećam, sve mi ide, jako, jako sam zadovoljan kako mi se u ovom trenutku razvija karijera. Samo neka se tako nastavi.

Naravno da smo ga pitali kako gleda na svoj bivši klub Osijek koji se s Dinamom žestoko bori za naslov hrvatskog prvaka?
- Pa iskreno, bio sam pozitivno iznenađen. Nisam vjerovao da već u prvoj sezoni pod trenerskom palicom Nenada Bjelice mogu tako zaprijetiti Dinamu. No, pokazali su da su čak bili zreli za osvajanje naslova. Nije naravno još sve gotovo, ali realno je teško očekivati da bi Dinamo mogao izgubiti prednost koju ima. Mislim da je zapravo Osijek zapeo na početku sezone, prije dolaska Bjelice. Da tada nije kiksao, držim da bi borba za naslov u HNL-u trajala do posljednjeg kola - zaključio je Arsenić

Linker
20. travanj 2024 18:14