Cristiano Ronaldo

 FAYEZ NURELDINE Afp
DEBAKL U LIGI PRVAKA

Momčad koja je posramila milijardere vrijedi koliko i Rijeka: ‘To je nogometna nepravda‘

Cristiano Ronaldo nema alibi ni u drugim natjecanjima budući da im Al-Hilal bježi 12 bodova
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. ožujak 2024. 06:25

Promašaj Cristiana Ronalda s tri metra udaljenosti od polupraznih vrata još će neko vrijeme ostati glavna zabava na društvenim mrežama, a lako se može pretočiti u mnogo širu sliku. Nakon ispadanja iz četvrtine finala azijske Lige prvaka, što je samo novi nastavak nedaća, sezona Al-Nassra doista je jedan veliki, katastrofalni i pomalo sramotni promašaj.

Nakon ukupnih 3:3 u 180 minuta, a 4:4 u produžecima na rijadskom Al-Awwal Parku, Al-Ain je boljim izvođenjem penala zaradio mjesto među četiri najbolje azijske ekipe. Druga momčad Ujedinjenih Arapskih Emirata imala je "saveznike" u Marcelu Brozoviću, Alexu Tellesu i Otaviju, koji su promašili s bijele točke, s tim da je naš reprezentativac barem naciljao okvir pa mu je Khalid Elisa obranio.

"Ne bojim se otkaza"

Jezikom Transfermarkta, Ronaldov klub vrijedan 144 milijuna eura kapitulirao je pod ekipom od 34,4 milijuna, koliko teži jedna Rijeka (34,25). Stoga ne bi čudilo da trener Luis Castro ubrzo nacilja izlazna vrata, jer ovu neslavnu epizodu teško će mu zaboraviti, a nije da može pronaći alibi u drugim natjecanjima.

- Ne bojim se otkaza. Naporno radim, ne možete očekivati rezultate samo tako. Ako smatrate da je moj rad loš, pitajte igrače što misle. Nogometna pravda nije bila s nama, vježbali smo izvođenje penala, ali na igračima je odgovornost da ga ispravno izvedu. Protiv Al-Aina smo imali 30 udaraca na gol i stvorili brojne šanse, a dobro smo se držali i s desetoricom u produžecima. Ovo su teški trenuci - reći će portugalski stručnjak.

image

Al-Nassr - Al-Ain

FAYEZ NURELDINE Afp

Prebacivanje odgovornosti na igrače, oslonac na praznoj priči nogometne nepravde, isticanje velikog broja šansi unatoč nedopustivom porazu... Je li to Saudijska Arabija upravo dobila svog Thomasa Tuchela? Mogli bi se Nijemac i Portugalac poistovjetiti na još jednoj razini. I Castru domaći naslov bježi za nekoliko divovskih koraka, njegova momčad broji 12 bodova manje od Al-Hilala, koji "melje" i bez Neymara te još uvijek nema nijedan poraz u 23 prvenstvene utakmice (21p, 2n).

Kola su krenula nizbrdo kada je Al-Nassr izgubio u domu lidera i glavnog rivala 0:3 u prosincu, a prošlotjedno slavlje Al-Reada i Igora Jovićevića (3:1) na Al-Awwal Parku i najoptimističnije navijače natjeralo je na zaključak da je razlika za vodećima postala nedostižna. Sve upućuje na to da će se Al-Nassr drugu godinu zaredom morati zadovoljiti utješnom titulom doprvaka.

Bez pomaka unatoč milijardi

Upravo je zato Liga prvaka slovila za put iskupljenja, ali ni tu se Al-Nassr nije osladio, stoga jedine šanse za trofej imaju u statusom manje važnim natjecanjima. Ostaje im borba u domaćem Superkupu, gdje ih u polufinalu (9. travnja) čeka Al-Hilal, dok s druge strane konkuriraju Al-Ittihad Karima Benzeme i Al-Wehda. Osim toga, i dalje su ažurni u Kupu Kralja (King‘s Cup), koji još uvijek čeka na ždrijeb, a među četiri najbolje momčadi su još Al-Ittihad, Al-Hilal i Al-Khaleej. Dakle, jedina dosadašnja svijetla točka sezone za Al-Nassr je naslov Arapskog kupa prvaka iz kolovoza, a sve iza toga za zaborav.

image

Cristiano Ronaldo

FAYEZ NURELDINE Afp

Iz marketinške perspektive, sigurno se klubu iz Rijada isplatilo od Ronaldova dolaska do danas potrošiti nešto više od 170 milijuna eura na transfere i - zbrojimo li planirane plaće aktualnih igrača za razdoblje od potpisa do predviđenog isteka ugovora - izdvojiti još 772 milijuna. S bonusima je to više od milijarde uloženih eura.

No, gledajući rezultate, Al-Nassr nije ništa uspješniji nego ranije. Masu novca bolje su iskoristili ostali miljenici kraljevske obitelji - Al-Ittihad kao aktualni i Al-Hilal kao, izgledno je, novi prvak Saudijske Arabije.

Linker
27. travanj 2024 21:05