Mario Balotelli

 DAMIEN MEYER Afp
‘DIEGO GA JE HTIO UBITI‘

Legendarnog Talijana isprovocirao Balotelli: ‘Istina je, dobro sam ga izudarao. Zaslužio je batine‘

Na Instragram profilu prisjetio se događaja iz 2010. kada je istukao tadašnjeg suigrača
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 16. lipanj 2023. 20:12

Zbog sekvenci u finalu Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj, kada je isprovocirao crveni karton Zinedinea Zidanea, Marco Materazzi je ušao u nogometnu povijest prvenstveno kao problematičan tip. Bivši talijanski reprezentativac, danas 49-godišnji Materazzi, umanjuje svoje zasluge u spornom događaju. Veli da je to bio obični – "trash talking".

image

Zinedine Zidane i Marco Materazzi

DESK Afp
image

Zinedine Zidane i Marco Materazzi

JOHN MACDOUGALL Afp

- Pitao me hoću li njegov dres. Rekao sam mu da bih radije njegovu sestru – tvrdi Materazzi. A onda je osjetio bijes povrijeđenog Alžirca u dresu francuske reprezentacije. Zidane ga je pogodio glavom u grudi. Materazzi nije niti stigao reagirati...

image

Stoje: Marco Materazzi, Julio Cesar, Maicon, Mario Balotelli, Adriano i Zlatan Ibrahimović

Donji red: Dejan Stanković, Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso i Sulley Ali Muntari, 2008.

CARMEN JASPERSEN Dpa Picture-alliance Via Afp

No, bilo je situacija kada je i Materazzi "dijelio batine". Tako barem on tvrdi. Na Instragram profilu prisjetio se događaja iz 2010. kada je istukao tadašnjeg suigrača u momčadi Intera, Marija Balotellija. Bilo je to poslije polufinalne utakmice Lige prvaka, na San Siru, kada je Inter pobijedio Barcelonu (3-1).

image

Marco Materazzi, 2010.

VINCENZO PINTO Afp

- Istina je, dobro sam ga izudarao. Volim Marija, ali taj je dan zaslužio batine. Napravio je nešto što nije smio. Čak niti bacanje Interovog dresa nakon utakmice nije najgora stvar koju je učinio. Već prije utakmice, u klupskom autobusu, tada 19-godišnji Balotelli je rekao: "danas ću igrati loše". Obećao sam mu da će ispaštati ako doista bude tako. Kada je ušao u igru šutirao je s centra igrališta umjesto da "povuče kontru". Diego Milito ga je htio ubiti. Vjerovali smo u njega. Zabio je puno važnih golova, ali tjedan dana poslije te utakmice tražio sam Mourinha da na treningu igram protiv Balotellija. Vrlo brzo sam ga poslao u svlačionicu... – pohvalio se Materazzi. Da bi na kraju konstatirao:

- Danas smo Mario i ja veliki prijatelji. Skoro kao braća.

image

Mario Balotelli i Marco Materazzi

LLUIS GENE Afp

Linker
25. travanj 2024 23:17