Ivica Osim

 ADEK BERRY Afp
POČAST VELIKANU

Legendarni bivši igrač i trener Ivica Osim dobio ulicu u Sarajevu, u njoj se nalazi i stadion Grbavica

Inicijativu je nedugo nakon njegove smrti prošle godine potaknuo Nogometni klub Željezničar
Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2023. 20:54

Jedna ulica u Sarajevu ubuduće će nositi naziv po Ivici Osimu, poznatom nogometašu i treneru, odlučile su u srijedu vlasti Županije Sarajevo.

Zvornička ulica je odlukom na današnjoj sjednici skupštine preimenovana u Bulevar Ivice Osima, legende bosanskohercegovačkog nogometa. Inicijativu je nedugo nakon njegove smrti prošle godine potaknuo Nogometni klub Željezničar u kojemu je on potekao kao igrač.

image

Skupština Kantona Sarajevo je danas donijela odluku o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima. Ulica prolazi pored stadiona Grbavica

ANTONIO BALIC Cropix

U toj se ulici nalazi i stadion Grbavica u čijoj je je blizini Ivica Osim rođen, odrastao i počeo nogometnu karijeru u Željezničaru.

Ivica Osim je, uz Željezničar, nastupao za momčadi Strasbourga, Zwollea, Sedana i Valenciennesa. Nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener je s klupe vodio Željezničar, Partizan, Panathinaikos, Sturm, japanski JEF United, a bio je izbornik nogometne vrste Jugoslavije do raspada te državne tvorevine, te Japana.

Linker
27. travanj 2024 21:16