TOM DUBRAVEC Cropix
ČUDNA GLASINA

Kovačić otkrio istinu o ‘famoznoj kavi‘ i transferu o kojem se raspričalo pola Europe: ‘Otišao sam u hotel...‘

‘Ništa novo u odnosu na prije mjesec dana. Imam ugovor, razgovarat će se za dalje, nema stresa‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. travanj 2023. 08:23

Mateo Kovačić je u velikom intervjuu za Sportske novosti progovorio i o temi koja se posljednjih tjedana provlači kroz sve engleske medije - potencijalnom odlasku iz Chelseaja, te o borbi londonskog kluba za Europu.

Šteta gola primljenog s Evertonom u posljednjim sekundama, bio bi Chelsea u seriji od četiri pobjede, prolaza u četvrtfinale LP, zaleta za pozicije koje vode u iduću Ligu prvaka?

- Da, baš šteta jer uhvatili smo dobar ritam. Imali bismo i dva boda manje minusa u odnosu na europske pozicije - rekao je Mateo Kovačić.

Mislite za Euroligu, s obzirom na to da su četvrto mjesto i Liga prvaka udaljeni 11 bodova?

- Mislim na LP jer to je obveza stava Chelseaja. Imamo još 11 utakmica i 33 boda u điru. Vjerujem da će se i drugima dogoditi krivi rezultat, kao i nama s Evertonom. Na nama je da nastavimo u ovom ritmu. Igramo sve bolje i uvjerljivije, vjerujem da je tome doprinijelo da se trener vratio na 3-4-3 postavku, što nam je najviše odgovaralo prema profilu momčadi.

U travnju unutar 28 dana vam slijedi redom svaka tri dana Aston Villa, Liverpool, Wolverhampton, Real Madrid, Brighton, Real Madrid, Manchester United, Brentford, Arsenal. Pakao?

- Definitivno ubitačna serija super važnih utakmica. Sreća je da nam se vratio Kante, blizu su Azpilicueta, Tiago Silva. Puno je utakmica i svi ćemo biti potrebni, treneru će biti lakše dozirati snage da u svakoj utakmici budemo najspremniji.

Priča o statusu?

- Ništa novo u odnosu na prije mjesec dana. Imam ugovor, razgovarat će se za dalje, nema stresa.

Znamo da postoje razni važni interesi za vas, pa zvuči čudno glasina da ste se sastali s ljudima iz Milana i, navodno, ponudili se...

- Ma, to doista nije točno. Išao sam u hotel gdje su oni bili u Londonu pozdraviti mojeg osobnog trenera i stručnjaka za oporavak, dr. Andreja Milutinovića. S njim surađujem dugo godina, popili smo kavu i ništa više.

Usput, trener koji vas jako cijeni preuzeo je Bayern?

- Jako mi je drago za njega i želim mu da ispuni svoje ambicije u tom velikom klubu.

Linker
22. travanj 2024 06:11