Christian Eriksen

 ERCIN ERTURK Anadolu Agency Via Afp
KAŽNJENI SU

Kladionica će danskom heroju i miljeniku nacije morati isplatiti golemu odštetu, evo o čemu se radi

Pokušali su se izvući na fintu uredničkog sadržaja, no to im nije prošlo
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. svibanj 2023. 17:46

Christian Eriksen, danski reprezentativac i veznjak Manchester Uniteda, dobit će uskoro neočekivani bonus na svoj račun.

Prihod pritom nije vezan uz njegove nogometne aktivnosti, već se radi o naknadi koju će mu morati isplatiti kladionica Bet365.

Naime, spomenuta je tvrtka koristila Eriksenovo ime i fotografije na društvenim medijima bez njegova znanja. No, u ovom slučaju nije u pitanju samo Eriksen, nego još 22 danska sportaša.

Njima će vlasnik tvrtke Bet365, Hillside Plc s Malte, morati platiti 4.7 milijuna danskih kruna (oko 700.000 dolara). Tako je danas (ponedjeljak) u Kopenhagenu odlučio danski Pomorski i trgovački sud.

Prema presudi, Eriksenov je lik bio najviše korišten, pa će njemu pripasti i najveći komad kolača, odnosno 1.45 milijuna kruna. Osim njega, odštetu će dobiti i njegovi reprezentativni suigrači Simon Kjaer i Kasper Schmeichel te olimpijski pobjednik u badmintonu Viktor Axelsen.

Bet365 se branio tvrdnjom da je korištenje imena i fotografija treba smatrati uredničkim sadržajem koji ne podliježe plaćanju, no sud je presudio kako je ipak riječ o marketingu za kojeg je potreban pristanak...

Linker
27. travanj 2024 20:16