DARKO TOMAS/CROPIX Cropix
SLAVLJE U MOSTARU

Kandidat za Dinamovu klupu osigurao titulu 7 kola prije kraja: ‘Dugo će proći dok se ne skinu svi ovi rekordi‘

Zrinjski je sedmi put osvojio naslov BiH, a ključnu ulogu odigrao je bivši HNL trener
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2022. 22:14

Sedam kola prije kraja BiH Premijer lige mostarski je Zrinjski priskrbio titulu prvaka. Momčad koju vodi rođeni Mostarac Sergej Jakirović demolirala je Sarajevo s 4:0. Sedma je titula sada i matematički osigurana.

Bivši trener Gorice, te jedan od onih koji se najviše spominju u kontekstu Dinamove klupe sljedeće sezone, kontrolirao je emocije nakon slavlja:

"Još nisam svjestan ovoga što smo napravili. Ovih 25-26 kola koliko je prošlo... Od prvoga kola bili smo na vrhunskome nivou, imali smo odličnu formu tijekom sezone i - evo - sedam kola prije kraja ostvarili smo sedmu titulu", rekao je u jednome dahu te dodao:

"Mislim da će proći još mnogo godina dok netko drugi ne skine sve ove rekorde koje smo mi poskidali!"

image
DARKO TOMAS/CROPIX Cropix

Zrinjski ima šest titula prvaka BiH, a ovo će mu biti rekordna sedma. Mostarci su naslove prvaka osvajali u sezonama 04/05., 08/09., 13/14., 15/16., 16/17., a posljednji je ostvaren 2018. godine.

Bosanskohercegovački mediji izvještavaju kako je Zrinjski apsolutno dominantno došao do ove titule i rijetko je tko ovako suvereno promarširao prvenstvom.

Sedam kola prije kraja mostarski klub ima čak 21 bod više od drugoplasiranog Tuzla Cityja, a i u međusobnom omjeru Mostarci imaju dvije pobjede nad nogometašima iz Tuzle.

Zrinjski je protiv Sarajeva slavio s 4:0 golovima Jankovića (15'), Bilbije (51'), Lazića (62' ag.) i Jukića (76').

Jakirovićev posljednji intervju za Sportske novosti pročitajte OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 12:22