Jurica Runtić
 ITTIHAD KALBA TWITTER
OSVAJANJE BLISKOG ISTOKA

Kad Arapi zasviraju po hrvatskim notama! Bivši vaterpolist Jadrana postao direktor nogometnog kluba

‘Predsjednik je izuzetan čovjek i siguran sam da ćemo zajedno s njim napraviti veliki posao‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. travanj 2021. 09:46

Mnogo je hrvatskih trenera radilo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zlatko Dalić, Zoran Mamić, Damir Krznar, Kruno Jurčić, Željko Sopić...

Ali još niti jedan klub UAE-a nije imao direktora Hrvata. To je postao Splićanin Jurica Runtić! Radi se o bivšem vaterpolistu splitskog Jadrana, čovjeku koji je dugi niz godina radio s današnjim predsjednikom Hrvatskog boksačkog saveza Bonom Bošnjakom još dok je ovaj radio u nogometu kao čelni čovjek Karlovca, surađivao je i s prvim čovjekom Sesveta Perom Karatovićem.

Obitelj Runtić je kompletno sportska, Juričina kćer Anamarija bila je europska juniorska prvakinja u taekwondou, a imala je problema s dijabetesom. Anamarija je svojevremeno primila nagradu kao uspješna sportašica s dijabetesom od Hajduka i Torcide.

Ekspanzija Akademije

Ali, upravo preko boksa Jurica Runtić je upoznao Ali Husseina Al Loughanija, predsjednika nogometnog kluba Al Ittihad Kalba, vrlo cijenjenog i uglednog poslovnog čovjeka, jednog od najpoznatijih skladatelja na Bliskom Istoku, koji stvara vrlo jaki klub kojeg iz godine u godinu podiže u svim segmentima, od menadžmenta do trenerskih i igračkih pozicija.

Prva njegova akvizicija iz Hrvatske jest Jurica Runtić, koji je ušao u menadžment kluba kao direktor, a od kolovoza Akademija Al Ittihada bit će zastupljena hrvatskim trenerima. Prema našim informacijama, čak sedam trenera ulazi u klub gdje se očekuje da će Akademija napraviti ekspanziju, a kao glavni zadatak bit će im priprema mladih nada za nastupe u prvoj momčadi te u nacionalnim selekcijama. Kako nam je Runtić rekao, cijeli trenerski team što se tiče Akademije doći će iz Splita. Kad smo ga pitali zašto će kompletni trenerski stožer biti iz Splita, kazao je:

- Ima jedna pjesma koja kaže: “tuđi čovik nikad neće znati što to veže dalmatinske ljude”, ha-ha. Ja im beskonačno vjerujem da će napraviti odličan rezultat. To je razlog - kazao nam je Runtić.

Izuzetan predsjednik

Želio je nešto posebno naglasiti...
- Zahvaljujem se predsjedniku koji je pokazao izniman interes za razvoj kluba, ali također mu je jako drago što će imati priliku surađivati s hrvatskim trenerima jer svi znamo da je naša škola nogometa prepoznatljiva, a to nam govori veliki broj vrhunskih igrača koji su proizašli iz kvalitetnih nogometnih akademija u Hrvatskoj. Predsjednik je izuzetan čovjek i siguran sam da ćemo zajedno s njim napraviti veliki posao u svim segmetima kluba. U svemu ovome zajedno s predsjednikom veliku ulogu je odigrao i gospodin Khaled Al Naqbi, koji me upoznao s predsjednikom i pomogao pri svemu vezano za moj dolazak u klub - zaključio je Jurica Runtić.

Linker
24. rujan 2024 20:47