Ivan Leko

 BRUNO FAHY Afp
NAKON ODLASKA IZ HAJDUKA

Ivan Leko s novim klubom dvaput vodio protiv Borussije, jedan od šest golova zabio i hrvatski napadač

Leko se vratio u belgijski nogomet nakon što je jedan dio prvog dijela sezone još vodio splitski Hajduk
Piše: HinaObjavljeno: 09. siječanj 2024. 13:09

Hrvatski nogometni strateg Ivan Leko debitirao je na klupi belgijskog Standarda iz Liegea remijem protiv dortmundske Borussije 3:3 u prijateljskom ogledu koji je odigran u Marbelli.

Standard je vodio 2:1 i 3:2, ali je ipak propustio pobijediti uglednog suparnika. Konačan rezultat postavio je Bamba u 89. minuti, s tim da treba naglasiti kako je Borussia ovom prilikom koristila sve svoje najbolje nogometaše.

Prva dva pogotka za momčad Ivana Leke postigao je napadač iz Obale Bjelokosti Aka Wilfried Kanga, dok je u 60. minuti za Standard u igru ušao 28-godišnji hrvatski napadač Stipe Perica koji je u 77. minuti bio strijelac za tadašnjih 3:2 Standarda.

Leko je prije nekoliko dana preuzeo Standard čime se vratio u belgijski nogomet nakon što je jedan dio prvog dijela sezone još vodio splitski Hajduk. Kao nogometaš u Belgiji je igrao za Club Brugge, Beerschot i Lokeren, dok je kao trener vodio OH Leuven, St. Truiden, Club Brugge i Antwerpen. Najviše uspjeha imao je kao trener Club Bruggea kojeg je, između ostaloga, vodio i u Ligi prvaka.

Aktualna sezona za Standard je prosječna te se ta momčad nalazi na devetom mjestu tamošnje ljestvice. Ima čak 25 bodova manje od vodećeg Union St. Gilloisea.

Linker
27. travanj 2024 15:54