MARIO TODORIC/CROPIX Cropix
A SADA ONO NAJVAŽNIJE

Igor Pamić preporodio Karlovac i osigurao naslov prvaka, ali jedno ga muči: ‘Nije u redu što to ne znamo‘

U Karlovcu ne kriju da su si postavili imperativ ulaska u viši rang, ciljevi su visoki
Piše: Krešimir PerkovićObjavljeno: 13. svibanj 2023. 17:11

Četiri kola prije kraja 3. HNL Centar Karlovac 1919 i matematički je osigurao naslov prvaka. Plus od čak sedamnaest bodova u odnosu na najbliže pratitelje Vrapče i Maksimir zorno oslikava ligašku dominaciju ove sezone. Cijelim tijekom prvenstva Karlovčani su svojim igrama i rezultatima opravdavali ulogu favorita i s velikim zadovoljstvom mogu gledati na dosad ostvareno.

Dogovor iz svlačionice

Igor Pamić preporodio je momčad i Plavo-bijeli već godinama nisu izgledali ovako uigrano i dobro. Tijekom sezone, uglavnom su to bile jednosmjerne utakmice u kojima je Karlovac 1919 dominirao u svim elementima nogometne igre od prvog do posljednjeg trenutka. Utakmice su odrađene koncentrirano, suvereno, angažirano, ozbiljno, odgovorno i poštujući taktički dogovor iz svlačionice, te slušajući stručne zapovijedi s klupe. Prava je šteta za Karlovčane što je prošle sezone Pamić prekasno preuzeo momčad od dotadašnjeg trenera Sretena Ćuka koji je napravio preveliki zaostatak. U startu je tada bilo vidljivo kako Ćuk nije rješenje, jer prihvatio se karlovačke klupe, a ostao profesionalno zaposlen kao područni instruktor u HNS-u. Shvativši Karlovac 1919 kao usputni, drugi posao, nije ni mogao dati bolji rezultat od tada ostvarenog razočaravajućeg i ispodprosječnog. Da je do smjene došlo ranije, Karlovčani bi sigurno prestigli Trnje i vrlo vjerojatno se još prošlog ljeta uvrstili u viši stupanj natjecanja.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

No, što je tu je, a ni danas još finalnog razloga za slavlje nema. Naime, naslov prvaka je osvojen, ali predstoje i kvalifikacije za ulazak u jedinstvenu 2. HNL. Ono što je jako dobro je komforna situacija u preostala četiri kola bez stresa, uz mogućnost odmaranja pojedinih igrača, kalkuliranja oko kartona i izbjegavanja ozljeda. Predstojećih mjesec dana poslužit će za pripremni ciklus i ulazak u top formu za izlučne susrete koji će biti igrani 10. i 17. lipnja.

Nemogućnost pripreme

U Karlovcu ne kriju da su si postavili imperativ ulaska u viši rang. Visoko su kreirani ciljevi i kriteriji kako bi nekadašnji prvoligaš napravio korak prema naprijed. Veliki je raspon mogućih kvalifikacijskih suparnika, čime Pamić nije zadovoljan, a prate se Zagora, Krk, Uljanik, Graničar, Slavonija, Radnik Križevci, Grobničan, Marsonia...

- Trebalo bi čim ranije, već sad prije kraja prvenstva, odrediti koja skupina protiv igra protiv koje. Ne mislim direktno s kojim klubom, nego s prvakom koje skupine. Nije u redu što ne znamo s kim ćemo igrati, jer se tako ne možemo na pravi način pripremiti i proučiti konkurente. Ovako se moramo fokusirati i koncentrirati na velik broj klubova kandidata za kvalifikacije što je izuzetno teško na kvalitetan način pripremiti i popratiti - prokomentirao je Pamić.

Linker
25. travanj 2024 10:40