GORAN MEHKEK Cropix
VIŠE NEMA DILEME

Hrvatski dragovoljac ispao u treću ligu, nisu pobijedili s igračem više: ‘Što reći, najgora utakmica za trenere‘

Tri kola prije završetka prvenstva Hrvatski dragovoljac ispustio je i teoretsku priliku za ostankom
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 12. svibanj 2023. 21:28

Hrvatski dragovoljac - Croatia (Z) 2:2 (Bačelić Grgić 36‘-11m, Pistelli 43‘/Zdunić 42‘, Oetrak 52‘)

ZAGREB Stadion Stjepan Spajić. Gledatelja 150. Sudac: Slunjski (Varaždin) 6. Pomoćnici: Premužić, Kmenarić. Četvrti sudac: Meglić. Delegat: Čanađija.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-3-3): Tuta, Filipović, Markovina (od 90. Uwem), Braun, Žutić (od 85. Luo), Čabrajić (od 85. Bičanić), Marić, Ćavar, Pistelli (od 67. Iskrić), Amoateng (od 67. Perić), Zdunić.

Trener: Ivan Božić.

CROATIA ZMIJAVCI (3-5-2): Gudelj, Šimunić, Bekavac (od 90. Čulina), Brkić, Šuto (od 70. Jonjić), Majić, Gilić-Kuko (od 89. Musa), Petrak, Bačelić Grgić (od 46. Šalinović, Musilin (od 46. Šabić), Todorić.

Trener: Marin Oršolić.

ŽUTI KARTONI: Tuta (36), Iskrić (82), Jonjić (90).

CRVENI KARTON: Ivan Brkić (3).

IGRAČ UTAKMICE: Oliver Petrak.


Dvojbe više nema, uknjiženim bodom u dvoboju s Croatijom, Hrvatski dragovoljac, tri kola prije završetka prvenstva ispustio je i teoretsku priliku za ostanak u prvoligaškom društvu, drugog ranga natjecanja. A krenulo je više nego očekivano. Gosti iz Zmijavaca već u trećoj minuti ostali su s igračem manje. Brkić je kao pretposljednji čovjek obrane srušio Žutića i morao je prijevremena pod tuš. Međutim, i s igračem manje gosti su minutu kasnije mogli doći u prednost.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Majić je izbio sam pred vratara domaćina, ali mu je Tuta odlično izblokirao udarac. Gosti su opasni i u 20. minuti. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Majić koji je s ruba šesnasterca snažno tukao ispod vratnice, ali i ovoga puta vratar Tuta majstorski je reagirao, sa vršcima prstiju upio je malo dotaknuti loptu koja je potom pala na vratnicu i odbila se u korner. Domaći su opasni tek u 27. minuti. U odličnoj akciji Pistelli nije uspio u završnici najbolje naciljati donji desni kut, već je poslao loptu pokraj vratnice. A onda domaći šok. Na dubinsku loptu krenuli su u domaćem šesnaestercu vratar Tuta i napadač gostiju Majić, činilo se da Tuta ima loptu, ali ju je on pokušao izboksasti, no po sučevom viđenju uz loptu udario je i Majića, koji je pao, te pokazao na bijelu točku. Iskusni Bačelić Grgić je preuzeo odgovornost i pogodio za prednost gostiju.

Međutim, radost gostiju bila je kratkog vijeka. Hrvatski dragovoljac u samo dvije minute uspio je preokrenuti rezultat na 2:1. Najprije je Zdunić poslije ubačaja Markovine, glavom pogodio donji desni kut za 1:1, a potom je minutu kasnije Pistelli odlično ovoga puta primio loptu i sa desetak metara smjestio je s lijeve strane u donji lijevi daljnji kut. Premda su imali igrača manje, gosti su i u nastavku utakmice, igrali vrlo hrabro i borbeno na svaku loptu i pokušali su svaku domaću pogrešku kapitalizirati. Takva igra isplatila im se već u 52. minuti. Petrak je primio loptu negdje na rubu domaćeg šesnaesterca i smjestio ju je u gornje desne "rašlje" za 2:2. Potom je goste pomilovala sreća, Zdunić je sa nekih 20 metara uzdrmao lijevu vratnicu.

Meč loptu u 72. minuti, propustio je Filipović. Markovina je s desne strane prebacio obranu gostiju lopta je pala točno pred Filipovića, koji je s deset metara šalje koji centimetar pored vratnice, jednako kao i pobjedu za produljenje prvoligaškog života.

Ivan Božić, trener Hrvatskog dragovoljca:

- Što reći poslije neočekivanog remija. Utakmica je bila za gledatelje odlična, puno prilika i pogodaka, a za trenere najgora. Ponovo smo imali previše grešaka u zadnjem pasu. S dva točna dodavanja već si u gol prilici. Imali smo priliku za pobjedu nismo je uzeli i teoretski smo se oprostili od prvoligaškog društva, ali ćemo sve tri utakmice odigrati pošteno da uknjižimo što više bodova.

Marin Oršulić, trener Croatije:

- Čestitke jednoj i drugoj momčadi na velikoj borbenosti. Jako čudna utakmica u kojoj smo, unatoč igraču manje, mogli slaviti. Međutim, imali smo u nekim dijelovima igre malo "rupica" koje su očito bile kobne za potpuni uspjeh.

Linker
21. travanj 2024 16:50