RONALD GORSIC/CROPIX
PRIČA JE SVE GLASNIJA

Hrvat s ‘beckhamovskim centaršutom‘ mogao bi postati jedan od najvećih transfera slavnog engleskog kluba!

O selidbi Vatrenog danas se naveliko priča, a oglasio se i nekadašnji napadač Arsenala
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. studeni 2021. 22:31

Borna Sosa u zimi bi mogao postati igrač Aston Ville, tvrde mediji iz Birminghama. I njemački portali povezuju ga s prelaskom na Villa Park, jer novi šef Ville Steven Gerrard želi pojačati lijevu stranu na kojoj igra Matt Targett.

Englezi pišu kako 23-godišnji Sosa ima pet nastupa za Hrvatsku tijekom jesenskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Sosa je u Bundesligi odličan. U prošloj je sezoni za Stuttgart upisao devet asistencija, a u ovoj ima tri, uz jedan postignuti pogodak. Bild tvrdi da bi njegova cijena iznosila 30 milijuna eura, što Aston Villi navodno nije problem. Stuttgart će vjerojatno prihvatiti ponudu zbog svog financijskog položaja, jer je zbog pandemije u posljednjih 18 mjeseci izgubio više od 75 milijuna eura.

image

Borna Sosa

MATTHEW MIRABELLI Afp

Bivši napadač Arsenala i Evertona Kevin Campbell vjeruje da je Gerrard u poziciji dobiti takvog igrača, kakvog je na klupi Rangersa mogao samo sanjati.

"Siguran sam da će Sosa biti briljantan igrač za Villu", rekao je Campbell za Football Insider. "Asistencija svake četiri utakmice je stvarno dobar učinak za beka. Sada je u Gerrard Villi može razmišljati o tome da ga dovede za toliki novac, jer on je sigurno netko tko se Gerrardu sviđa."

Sadašnji sportski direktor Sosinog kluba, Sven Mislintat, istaknuo je koliko je Hrvat nadaren. "Borna je sam rekao da mu je Beckham uzor, a ja mislim da ima slične kvalitete. Ubacuje loptu u kazneni prostor iz svih kutova i ti su ubačaji raznovrsni. Katkad su jaki, katkad lukavi, idu ravno, idu iza, jednom na prvu, drugi put na drugu vratnicu. Njegovo lijevo stopalo je ubojito oružje."

image

Deset najvećih ulaznih transfera Aston Ville (navedeni iznosi su u funtama)

Screenshot: Transfermarkt

Linker
19. travanj 2024 03:06