Romeo Jozak, Siniša Sušec i Robert Šola u studiju Hanza Medije
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Hajduk i Osijek gase te momčadi, nezadovoljni su i u Dinamu... Nonsens, glupost, to je idiotizam!‘

Burna rasprava o stanju u HR nogometu, šansama Dinama, što je zapravo najveći problem Vatrenih...
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 07. travanj 2021. 07:57

Bivši (a možda i budući?) trener, nekadašnji direktor Dinamove omladinske škole i hrvatske reprezentacije, vlasnik jednog američkog kluba, nogometni dužnosnik - svestrani stručnjak Romeo Jozak bio je gost recentnog izdanja Supersportske podcasta.

Vrlo zanimljivu raspravu otvorili smo događajem sezone - može li Dinamo i kako proći u polufinale Europske lige? Unatoč povijesnoj šansi, Jozak, zanimljivo, tvrdi kako u četvrtak ne bi koristio nedovoljno zaliječenog Brunu Petkovića, jer tvrdi kako je borba za naslov, koja u nastavku sezone čeka modre, za klub važnija od Villarreala. Glavni urednik SN Robert Šola tu je zauzeo suprotni stav...

Hoćeli Krznar iduće sezone voditi Dinamo? Neće. Hoće li Dalić i nakon Eura voditi Vatrene? Neće. Barem je u to uvjeren Jozak, koji je detaljno objasnio zašto je nemoguće da su mladi igrači problem za atmosferu u reprezentaciji, kako su to javno objavili i izbornik Dalić, a potom i Lovren u ekskluzivnom intervjuu za SN...

Najburnija diskusija razvila se nakon konstatacije da je Hajduk krenuo u gašenje svoje druge iliti B momčadi, da je sličan scenarij najavio i Nenad Bjelica u Osijeku, da su u Maksimiru silno nezadovoljni rezultatima Dinama II (već su tri trenera promijenili u tekućoj sezoni, Sedloski, pa Prelec, odsad Cvitanović)... A upravo je Jozak, dok je bio na visokim funkcijama u hrvatskom nogometu, inicirao osnivanje tih momčadi, koje su bile zamišljene kao mjesto u kojem bi talenti sazrijevali za iskorak u prve momčadi.

Razgovaralo se i o raspletu HNL-a, rekonstrukciji Hajduka i šansama da ostane Livaja, prognozirali smo pobjednike Europske lige i Lige prvaka, najavili rasplet najatraktivnijih utakmica ovog tjedna i (gotovo) jednoglasno zaključili: 'Haalandu bi najbolje bilo da ode u Real!'.

Cijeli podcast SuperSportske #31 s Romeom Jozakom pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
20. travanj 2024 03:05