Slavlje Girone (arhiva)

 LLUIS GENE Afp
NOGOMETNI KUPOVI

Furiozna Girona nezadrživo gazi i u Kupu Kralja, Everton, Norwich i Nottingham Forest prošli u FA kupu

Nogometaši Girone, Celte i Real Sociedada plasirali su se u četvrtfinale španjolskog Kupa
Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2024. 23:30

Vodeća momčad španjolskog prvenstva je pred svojim navijačima za 26 minuta došla do tri pogotka prednosti protiv Raya Vallecana. Christian Stuani je bio dvostruki strijelac (15, 19-11m) za Gironu, a za 3-0 je pogodio Daley Blind (26). Randy Nteka (36) je uspio smanjiti zaostatak gostiju.

Prošlogodišnji finalist Osasuna ostala je bez četvrtfinala izgubivši na svom El Sadaru od Real Sociedada s 2-0.

Vodeći pogodak postigao je Mikel Oyarzabal (57) iz kaznenog udarca, pri čemu je domaća momčad ostala s igračem manje, jer je sudac Hernandez pokazao crveni karton braniču Alejandru Cateni, koji je skrivio jedanaesterac. U sedmoj minuti sučevog dodatka Brais Mendez je izborio i izveo kazneni udarac. Njegov pokušaj je obranio domaći vratar Aitor Fernandez, ali je na odbijenu loptu prvi natrčao Mikel Merino i poslao ju u mrežu za konačnih 2-0.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je u početnoj postavi Osasune, a igrao je do 80. minute.

Celta Vigo je do pobjede 3-1 na gostovanju kod Valencije došla zahvaljujući dvostrukom strijelcu Grku Anastasiosu Douvikasu (18-11m, 80) i Luci de la Torreu (13), dok je jedini gol za domaću momčad postigao Pepelu (29-11m).

U četvrtak će biti odigrane posljednje dvije utakmice osmine finala; trećeligaš Unionistas će u Salamanci ugostiti Barcelonu (19.30 sati), a madridski derbi će biti odigran na Metropolitanu, gdje će Atletico ugostiti Real (21.30 sati).

Ždrijeb četvrtfinalnih parova bit će održan u petak, 19. siječnja.



FA kup - Everton, Norwich City i Nottingham Forest izborili prolaz

Nogometaši Evertona izborili su plasman u 16-inu finala FA kupa nakon što su u ponovljenom susretu 3. kola pobijedili Crystal Palace sa 1-0.

Njihov prvi međusobni susret igran na Selhurst Park je završio bez golova, dok je ponovljeni dvoboj na Goodisnon Parku odlučio pogodak Andrea Gomesa u 42. minuti.

Everton sada očekuje dvoboj protiv Luton Towna.

Dalje ide i Norwich City koji je na gostovanju pobijedio Bristol Roverse sa 3-1 nakon što je prvi dvoboj u Norwichu završio 1-1.

Bristol je poveo u 20. minuti golom Lukea McCormicka, no gosti su uzvratili s tri gola u nizu. Strijelci su bili Gabriel Sara (53), Adam Idah (59-11m) i Kenny McLean (87).

Norwich City u idućoj rundi gostuje na Anfieldu protiv Liverpoola.

Blackpool i Nottingham Forest su obje utakmice odigrali 2-2, pa je pitanje putnika u 16-inu finala razriješeno u produžetku. Gol za prolaz Foresta zabio je Chris Wood u 110. minuti.

Prije toga za Nottingham su zabili Andrew Omobamidele (16) i Danilo (46), dok su za domaći sastav strijelci bili Albie Morgan (61) i Kyle Joseph (78).

Zanimljivo, Blackpool je u prvom susretu na gostovanju poveo 2-0, da bi Forest izjednačio izborivši reprizu. U novom dvoboju na Bloomfield Road Nottingham je poveo 2-0, a Blackpool izjednačio gurnuvši susret u produžetak.

Idući suprnik Nottingham Foresta je Bristol City.

Linker
28. travanj 2024 09:16