RONALD GORSIC/CROPIX
HUMANITARAN SUSRET

FOTO: Remi zagrebačkog i kijevskog Dinama u posebnoj i emotivnoj utakmici na Maksimiru

Igrači Dynama pozdravili su maksimirske tribine, one opet njih pokličem: Slava Ukrajini!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. travanj 2022. 20:03

DINAMO - DYNAMO 2:2

Maksimir. Gledatelja 4170 Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

Strijelci: 0:1 - Vanat (8), 0:2 - Vanat (16), 1:2 - Vukotić (29), 2:2 - Menalo (38)

DINAMO: Zadro (od 46. Čavlina) - Moran (od 31. Abdularahman, od 62. Hrvoj), Dilaver (od 62. Katinić), Novak-Stanko (od 31. Palić, od 62. Mane), Perić (od 62. Daničić) - Burton (od 31. Tomek, od 62. Duvnjak), Vukotić (od 31. Dizdarević, od 62. Laća) - Menalo (do 62. Šaranić), Baturina (od 62. Krizmanić), Rukavina (od 31. Pena, od 62. Ćuže) - Jurić (od 62. Barišić). Trener: Damir Krznar.

DYNAMO KIJEV: Boyko - Karavajev, Popov, Syrota, Vivčarenko - Sidorčuk, Šaparenko - Šepelijev, Bujalskij, Vanat - Dovbyk. (još su igrali: Buščan, Andrievskij, Garmaš, Zabarnji, Kravčenko, Dubinčak, Antjuk, Kulač, Neščeret, Bol, Brazko i Burda). Trener: Mircea Lucescu.


I dok je dortmundska Borussia neki dan kijevskom Dynamu suočila i prvu zvijezdu Halanda, Dinamo nije protiv Ukrajinaca na teren poslao svoje najjače snage. Ipak, u nedjelju je na rasporedu utakmica s Lokomotivom, koja više nije 'revijalka', Modri se ozbiljno spremaju za momčad koja im je ove sezone uzela već pet bodova u HNL-u. Od onih koji konkuriraju kod Čačića zaigrali su Dilaver, Perić, Menalo, Jurić i Baturina, a ostali su se s njima uglavnom upoznali prije početka utakmice. Bilo je tu igrača koji su prvi put zaigrali u dresu s Dinamovim grbom, bio je i jedan stari poznanik Robbie Burton, koji se oporavio od teške ozljede.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

S druge strane, Mircea Lucescu poslao je na teren respektabilnu škvadru. Iako je i on neke najskuplje zvijezde ubacio tek u nastavku, a Tsygankov, koji je nominalno najvrijedniji igrač ove momčadi nije niti bio u zapisniku, ipak su tu bili Šaparenko, Zabarny, koji je ušao u drugom dijelu, Bujalskij, Sidorčuk... I taj Dovbyk, igrač Jovićevićeva Dnipra-1 koji trenutno trenira s Dynamom. Baš je on, visok i brz, bio neuhvatljiv za Dinamovu obranu, prvo je pobjegao i asistirao Vanatu, onda i sam radio probleme, bio i u akciji za drugi gol. Da, već u 18. minuti vodio je Dynamo 0:2, strijelac je opet bio Vanat. Inače, taj Dovbyk, već je na meti mnogih europskih klubova, načuli smo da ga, primjerice, želi Ivan Jurić u Torinu, a Kijevljani traže 20 milijuna eura.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Prije prvog gola Martin Baturina pogodio je stativu, a nakon drugog se činilo da će gosti iz Ukrajine, osokoljeni tim vodstvom, još malo dodati gas, zabiti još neki gol. Međutim, nakon dobro driblinga i asistencije Gabrijela Rukavine, inače sina Tomislava Rukavine, Crnogorac Vukotić sjajno je pogodio s 18 metara, od grede u mrežu. A nešto kasnije, odlično je poentirao Luka Menalo. Bio je to solo-prodor i kvalitetna egzekucija, Menalo se vratio nakon ozljede i odmah zabio.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Razvodnila se potom utakmica, puno izmjena, puno mladih igrača koje je predstavio Maksimiru Damir Krznar, nekoliko dobrih poteza, prilika, obrana mladog Čavline. Bez golova i sa završnim, međusobnim pljeskom. Igrači Dynama pozdravili su maksimirske tribine, one opet njih pokličem: Slava Ukrajini!

Linker
19. travanj 2024 02:11