JUSTIN TALLIS Afp
PIŠE GAZZETTA

Englezima se ovo neće svidjeti: ‘Dosuđeni penal potvrđuje sumnje da UEFA vraća uslugu Borisu Johnsonu...‘

Zanimljivi su bili napisi u talijanskim medijima dan nakon plasmana Engleske u finale Eura
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2021. 18:08

Engleska je jučer s 2:1 nakon produžetaka pobijedila Dansku u polufinalu golom Harryja Kanea iz odbijanca nakon obranjenog u najmanju ruku sporno dosuđenog jedanaesterca. Tako je izborila finale protiv Italije.

Gazzetta dello Sport navodi kako je taj jedanaesterac bio vraćanje usluge Borisu Johnsonu. Naime, posve nedvosmisleno tvrdi se da UEFA vraća uslugu britanskom premijeru zbog zaostavljanja pokretanja kontroverznog projekta - Superlige.

"Italija oprez: Engleska u finalu nakon vjetra (političkog)", naslov je koji je osvanuo na Gazzetti.

image
Naslov u Gazzetti dello Sport
SCREENSHOT

"Vrlo velikodušno dosuđeni jedanaesterac koji je Southgateovoj momčadi omogućio da eliminira Dansku potvrđuje sumnje o vraćanju usluge Borisu Johnsonu koji se smatra spasiocem europskog nogometa nakon napada na Superligu", piše Gazzetta.

Podsjećamo, ranije ove godine nogometni je svijet uzdrmala vijest o pokretanju Superlige u kojoj je trebalo sudjelovati pet engleskih klubova, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United i Tottenham, a to je natjecanje trebalo zamijeniti Ligu prvaka. Jedan od najglasnijih kritičara tog natjecanja bio je upravo Johnson koji je rekao da će napraviti sve u svojoj moći da se to ne dogodi.

"Napravit ćemo sve što možemo kako i osigurali da se prijedlog ne realizira. Mislim da to nije dobra vijest za navijače, kao ni za nogomet u ovoj zemlji", rekao je tada, između ostaloga, Johnson.

Dakako, u engleskim medijima tvrde kako su ovakvi napisi Talijana dio psihološkog rata uoči samog velikog finala.

Inače, sam Johnson bio je sinoć prisutan na tribinama Wembleyja i slavio je pobjedu Engleske protiv Danske.

Linker
25. travanj 2024 21:04