PAUL ELLIS Afp
POGLEDAJTE VIDEO

Englezi zgroženi agresijom napadača Srbije: ‘Ne mogu to razumijeti, treba ga suspendirati na 10 utakmica‘

Centarfor Orlova nije imao kočnicu, razdvajali su ga čak i njegovi sugirači
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 19. ožujak 2023. 21:30

Aleksandar Mitrović, po običaju, bio je glavna zvijezda Fulhama i u utakmici četvrtine finala FA Kupa protiv Manchester Uniteda. Srpski reprezentativac zabio je pogodak za vodstvo u 50. minuti (na kraju 1:3), ali njegov nastup obilježila je scena koju smo vidjeli 20-ak minuta kasnije.

Naime, u 72. minuti glavni sudac Chris Kavanagh dosudio je kazneni udarac u korist Crvenih vragova, jer brazilski napadač Willian igrao je rukom na samoj gol-liniji, time i spriječio pogodak Uniteda za izjednačenje. Kavanagh je nakon VAR provjere procijenio da je to dovoljno za crveni karton, što se najmanje svidjelo Mitroviću.

REAKCIJU I ISKLJUČENJE MITROVIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Srpski reprezentativac ogorčeno je krenuo na glavnog suca, neprestano mu se unoseći u lice. Prijeteći je pokazivao kažiprstom do te mjere da su ga čak i njegovi suigrači odvajali. No, Mitrović nije prestao, želio je istjerati svoju pravdu i izvlačio se iz gužve ne bi li se ponovno približio Kavanaghu. Na kraju, naravno, nije bilo druge nego da sudac i njemu pokaže put svlačionice.

image
PAUL ELLIS Afp

Mediji s Otoka strogo su osudili agresivne poteze Mitrovića, a u osvrtu je najstroži bio ugledni The Telegraph. Njihov novinar Keith Hackett piše da bi srpskog napadača trebalo strogo kazniti, da tri utakmice suspenzije - što je uobičajena praksa u slučaju izravnog isključenja - nisu dovoljne.

"Zbog sudaca na svim razinama utakmice, FA mora kazniti Aleksandra Mitrovića s minimalnih 10 utakmica zabrane igranja zbog njegovih postupaka na Old Traffordu. Ne mogu razumijeti što mu je prolazilo kroz glavu i stvarno je potrebno da upravljačko tijelo sporta poduzme snažnu i odlučnu akciju", stoji u tekstu.

image
PAUL ELLIS Afp

Apelirajući na FA, Hackett tvrdi da bi sve osim žestoke kazne "poslalo užasnu poruku". Osim Mitrovića i Williana, isključen je i trener Fulhama Marco Silva jer se miješao u sudački posao dok je Kavanagh pregledavao VAR snimke.

"Suci se osjećaju ranjivo, a FA je dužan brinuti se o njima. Mora osigurati strogu kaznu za Mitrovića da bi poslao poruku da je takvo ponašanje jednostavno neprihvatljivo i da se neće tolerirati", stoji u zaključku spomenutog teksta Telegrapha.

Linker
19. travanj 2024 00:24