JANEK SKARZYNSKI Afp
OTKRIĆE UKRAJINE

Dragulj HR trenera tražena je ‘roba‘! Udicu je bacio vodeći klub Premier lige, ali cijena je naglo porasla

Vodeća momčad Engleske promatra mladog talenta od početka sezone, tvrdi Romano
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. studeni 2022. 17:00

Igor Jovićević radi sjajne stvari na klupi Šahtar Donjecka, a predvodnik njegove momčadi – Mihajlo Mudrik – postao je tražena ‘roba‘ među europskim velikanima. Već sada je jasno da će ukrajinski klub dobrano napuniti blagajnu na račun izvanrednih partija eksplozivnog krilnog napadača. Pitanje je samo vremena, a neki su već i "bacili udicu".

Arsenal se ističe u već započetim pregovorima za Mudrika, tvrdi ‘transfer guru‘ Fabrizio Romano. I ranije su razmišljali o 21-godišnjem ofenzivcu i playmakeru, ali 50-ak milijuna eura, koliko su tražili iz Šahtara, bila je cijena na koju Topnici nisu željeli pristati.

Sada su ponovno u igri, a Romano tvrdi da bi u sljedećih nekoliko mjeseci Mudrik mogao preseliti u sjeverni dio Londona, koji trenutno slavi prvo mjesto engleskog prvenstva nakon 15 kola (jedan do dva neodigrana).

"Raphinha je bio san Arsenala, ali nisu ga uspjeli pridobiti jer je otišao u Barcelonu. Tada su imali dobre šanse za Mudrika, no cijena je bila problem. Sada Šahtar želi više od 65 milijuna eura, a Arsenal ga i dalje prati", rekao je Romano na svom YouTube kanalu.

Poznati novinar kaže da u Londonu gledaju na Mudrika kao na vanserijskog talenta, ali bit će im mnogo teže osvojiti utrku za sjajnim Ukrajincem jer uključit će se mnoga druga velika imena. On je već i igrao za Arsenal, ali onaj iz Kijeva u ranoj dobi svoje karijere.

image

Mihajlo Mudrik i Joško Gvardiol

JANEK SKARZYNSKI Afp

Navijači Topnika imaju mnogo razloga za nadati se spektakularnom transferu, jer Mudrik je već govorio mnogo toga pozitivnog o engleskom nogometu, ali i ekipi s Emiratesa.

"Mislim da svaki igrač sanja o Premier ligi. Teško je reći kojoj bi se momčadi želio pridružiti, ali mislim da je Arsenal jako dobra ekipa, imaju dobrog trenera i sviđa mi se njihov stil igre. Ne bih mogao reći ne Arsenalu, ali transfer nije samo moja odluka", nedavno je otkrio u razgovoru za CBS.

Mudrik je zabio četiri gola i tomu dodao pet asistencija u ukrajinskoj Premier ligi, dok je u Ligi prvaka izbrojao tri pogotka i dva asista. Dakle, 7 postignutih i toliko namještenih golova broji u svim natjecanjima. Prema Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura, a kada je besplatno dolazio u Šahtar iz druge njihove momčadi (zima 2021.) vrijedio je svega 600 tisuća eura.

Što još znamo o Mudriku, a statistika ne govori? Tehnički je sjajno potkovan, pokazao je zavidnu dozu kreativnosti, a ni završnica mu nije problem i - sviđaju mu se usporedbe s Lukom Modrićem, otkrio je u nedavnom obraćanju nakon Lige prvaka:

"Ja nisam Neymar, ja sam ukrajinski Modrić, to mi se više sviđa", rekao je.

Linker
09. svibanj 2024 22:19