Dinamo je pobijedio Rapid i tako ubrzao odluku o smjeni trenera u Beču

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ŽELE PROBUDITI EKIPU

Dinamov europski suparnik otpustio trenera i krenuo u lov na Hrvate! Evo tko je prva želja kultnog kluba

Bečki Rapid želi dovesti hrvatskog stručnjaka na klupu nakon što je Didi Kühbauer dobio otkaz
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2021. 15:15

Dinamov suparnik u Europskoj ligi, bečki Rapid, je nedavno ostao bez trenera. Didi Kühbauer je glavom platio loše rezultate, a Austrijanci su se bacili u potragu za njegovim nasljednikom i pronašli ga u Hrvatskoj.

Prema pisanju austrijskih medija dva glavna kandidata za preuzimanje bečkog sastava su Hrvati. Prvi pick sportskog direktora Zorana Barišića je aktualni trener Rijeke Goran Tomić kojeg žele već neko vrijeme. Tomić je igrao u Austriji Saluzburg od 2001. do 2005. godine i tamo u 65 utakmica zabio 19 golova.

U fokus je došao kao trener Lokomotive s kojom je radio čuda od 2017. do 2021. godine, a dobar posao nastavio je raditi i u Rijeci ove sezone. Tomić je trenutno s Riječanima na prvom mjestu HNL-a, a osim uspjeha i nogometne filozofije koja im se sviđa Austrijanci ističu i njegovo odlično poznavanje njemačkog jezika koje bi mu olakšalo prilagodbu.

Tomiću je u Rijeci dobro, ima podršku uprave kluba i teško da će nešto za sada mijenjati. Ne dobiju li Tomića, Austrijanci će se okrenuti drugom Hrvatu, Damiru Buriću. Burić se u travnju 2021. rastao s Admirom Wacker Mödling i sada bi u bečki sastav mogao doći kao slobodan trener. Burić ima agresivan stil nogometa s jakim presingom, a to je upravo ono što bi moglo razbuditi Rapid.

Linker
26. travanj 2024 15:26