MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
‘UVIJEK SMO GLADNI POBJEDA‘

Dejan Lovren iskreno progovorio o Zenitu i životu u Rusiji: ‘Nije nam dosadno bez europskih utakmica‘

Stoper Zenita i Vatrenih je za ruske medije progovorio o situaciji u kojoj se nalazi njegov klub
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2022. 13:20

Stoper Zenita i Vatrenih Dejan Lovren (33) nema problema s tim što igra u Rusiji i što je izoliran od nogometnog ostatka Europe. Lovren je kapetan Zenita, odigrao je sedam utakmica u ovoj sezoni, te zabio gol za 1:1 u nedjeljnom derbiju protiv Spartaka, koji je do tog trenutka bio druga momčad na ljestvici.

"Nije nam dosadno bez europskih natjecanja. Moramo to prihvatiti. Nažalost, mi nemamo rješenje, moramo igrati u prvenstvu, u Kupu i pokušati biti najbolji u svemu", kazao je ruskim novinarima.

Na sve probleme zbog sankcija koje ima Rusija nadovezali su se i problemi s navijačima, koji protestiraju zbog uvođenja Fan ID-a, što ultrasi ne žele prihvatiti.

"Navijački bojkot? Pa, što da kažem? Da, atmosfera je drugačija. Da, bilo bi mi draže da je stadion pun. Ali poštujem odluku navijača da bojkotiraju utakmice, iako želim da tribine budu pune."

Lovren nije dvojio da će Zenit pobijediti Spartak iako su domaći u poluvremenu vodili 1:0.

"Nakon prvog poluvremena bio sam siguran da ćemo pobijediti. Pogledajte naše šanse, stvorili smo ih puno. U svlačionici sam rekao: ‘Idemo, treba nam jedan gol.‘ Čim smo zabili, Spartaku je postalo puno teže. Pokazali smo odličnu igru ​​i zasluženo smo pobijedili."

Neki su u Rusiji stava da dominacija Zenita u Rusiji opada?

"Ako u dubini sebe ne želiš pobijediti, ako nisi gladan pobjede, onda možeš izgubiti prvenstvo. Mislim da Zenit svake godine pokazuje da smo gladni pobjeda, želimo osvojiti prvenstvo i naslove. Imamo dobar karakter", zaključio je Lovren.

Linker
08. svibanj 2024 03:15