Danski izbornik Kasper Hjulmand
 LAURENCE GRIFFITHS/AFP/PROFIMEDIA
IZJAVE IZBORNIKA

Danski izbornik otkrio pozadinu penala: U terenu su dugo bile - dvije lopte! Southgate: Nisam vidio...

Southgate nije htio previše pričati o incidentu koji je usmjerio utakmicu, Hjulmand je razočaran.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2021. 00:25

U finalu Eura susrest će se ove nedjelje od 21 sat reprezentacije Italije i Engleske. Gordi Albion je nakon 120 minuta nadvisio Dansku i plasirao se u prvu veliku završnicu nakon 55 godina i osvojenog SP-a 1966. Junak dana je Harry Kane koji je potkraj prvog produžetka zabio za pobjedu momčadi Garetha Southgatea. Evo što je engleski izbornik rekao nakon utakmice:

- Ponosan sam na moje igrače. Ovo je sjajno! Navijači su nas nosili, nije bilo onako jednostavno kao u Rimu, ali ostvarili smo ono što smo željeli i sada gledamo prema finalu.

O jedanaestercu na Sterlingu koji je donio pobjedu?

- Nisam vidio taj događaj, ali mislim da je Raheem bio trn u peti za Dance čitavu večer. Iskreno, niti jedan drugi igrač na svijetu ne bi mi izvodio taj penal, da sam mogao birati. Ali, Schmeichel mu je obranio, on je zaista sjajan vratar. Srećom, to nije bitno...

O Dancima?

- Oni su strašno podcjenjeni kao momčad. Stvorili su nam dosta problema. Neki naši igrači još nemaju toliko međunarodnog iskustva u majici reprezentacije, pa smo time napravili još bolji posao. Našim navijačima i naciji dali smo nezaboravnu noć. Sjetio sam se i Moskve u kojoj smo patili nakon ovakve utakmice, sada je sve otišlo na našu stranu.

Bilo je jasno da u svojoj izjavi Southgate misli na izgubljeno polufinale SP-a protiv Hrvatske.

- Sada smo konačno u tom finalu. Idemo uživati, ali samo zakratko. Za četiri dana čeka nas užasno teška prepreka. Talijani su sjajna reprezentacija, pravi ratnici, pokazali su nevjerojatnu formu - zaključio je engleski izbornik u izjavi za TV-postaju iTV.

S druge strane, izbornik Danske Kasper Hjulmand bio je vidno razočaran:

- Nekoliko je stvari bilo protiv nas. Mislim da je penal bio prestrogo dosuđen. Drugo, na terenu su, i to dugo vremena bile dvije lopte. Tužan sam, jer učinili smo sve što smo mogli.

Naglasio je da sada ima dva osjećaja...

- Jako sam, ali jako, jako razočaran. Imali smo prilike, šteta što nismo uspjeli doći do finala. Ali, tu je i ponos, ponosan sam zbog ovog sjajnog putovanja kroz koje smo zajedno prošli. Pogled na sve sada je oprečan, skupit ću igrače u hotelu i imat ćemo sastanak - rekao je Hjulmand.

Linker
13. svibanj 2024 03:43