Trostruki strijelac Bože Vukoja

 Foto: Miljenko Karačić
FESTIVAL GOLOVA

Čudesni derbi u BiH - osam golova i dramatični uvod: ‘Sedam igrača imalo je proljev 20 minuta prije početka‘

Junak Širokog Brijega bio je Bože Vukoja koji je postigao hat-trick i donio im bod
Piše: Andro PolićObjavljeno: 12. studeni 2022. 17:03

Nesvakidašnja utakmica odigrana je u Gabeli između, nominalno, domaćeg Veleža i Širokog Brijega. Velež igra svoje domaće utakmice u Gabeli dok traju radovi na njihovu stadionu u Mostaru. Imali su domaćini vodstvo od 3-0 u 40. minuti, a festival golova završen je remijem 4-4.

Alen Dejanović, Frane Ikić i Nermin Haskić doveli su Velež u veliku prednost, a Bože Vukoja u 47. minuti smanjio je zaostatak Širokog Brijega, ali već tri minute kasnije Nemanja Anđušić vraća razliku na tri gola. Gosti se nisu predali već su u 63. i 65. minuti stigli na pogodak zaostatka preko Vukoje i Marijana Ćavara, da bi Vukoja u 86. minuti kompletirao svoj hat-trick i postavio konačan rezultat.

- Imali smo situaciju u kojoj nam je sedam igrača 20 minuta prije utakmice imalo proljev. Loše smo ušli u utakmicu, a Velež je to vrhunski iskoristio s tri pogotka - rekao je Vlado Hrkać, pomoćni trener Širokog Brijega.

Trener Veleža Amar Osim bio je razočaran krajnjim ishodom utakmice.

- Jedna momčad imala je deset šansi, a druga je imala dvije i završilo je 4-4. Što komentirati, realno? Znali smo da mogu izvući bod, negdje i sva tri, u utakmicama u kojima, blago rečeno, ne vladaju materijom. Danas su izvukli bod u utakmici u kojoj su bili mrtvi, dibidus - rekao je Osim.

Linker
28. travanj 2024 21:33