FRANCK FIFE Afp
‘ON JE MOJ NOGOMETNI OTAC‘

Ćorluka otkrio zanimljive detalje: ‘Sjedio sam u sobi s Modrićem kad mi je došao Bilić i pozvao me u Moskvu‘

Bivši stoper hrvatske reprezentacije ispričao je kako je 2012. godine stigao u Lokomotiv
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. veljača 2023. 18:55

Legendarni branič Vatrenih i moskovske "Lokomotive" Vedran Ćorluka ispričao je ruskim medijima detalje svog dolaska u Moskvu koji se zbio prije 11 godina.

- Ma, davno je to bilo... Dogodilo se to na Europskom prvenstvu gdje nam je Slaven Bilić bio izbornik. Sjedili smo u sobi s Modrićem, Slaven je došao do mene i rekao: "Čarli, imam jedno pitanje. Znaš da ću voditi Lokomotivu. Želim da pođeš sa mnom." Za mene je to bilo iznenađenje. Tada sam razgovarao s igračima. Netko je rekao: "Idi", netko je pitao: "Zašto?" Ali donio sam pravu odluku. Nije bilo sumnje. Gotovo da me nije trebalo uvjeravati. Bilić je moj nogometni otac. Prošao sam s njim mladu reprezentaciju Hrvatske, pa glavni tim. Vjerovao sam mu i vjerovao u njega. Većina suigrača to nije smatrala korakom unatrag. Iako, da budem iskren, naravno da je tada to bio korak nazad, jer sam Englesku zamijenio Rusijom - kazao je Ćorluka i nastavio:

- No, važno je shvatiti da tada nisam igrao u Tottenhamu, otišao sam na posudbu u Bayer. Nijemci su htjeli da ostanem, ali nije mi se sviđalo tamo: Bundesliga, svi su jako ozbiljni, treba se potruditi, haha. I mislio sam da je bolje vratiti se u London i pokušati se nametnuti. Međutim, onda mi je Bilić ponudio Lokomotiv i pomislio sam: "Igrat ću u Rusiji nekoliko godina, onda Svjetsko prvenstvo - i vratiti se u Europu." Ali toliko mi se svidjelo u Moskvi da sam ostao do kraja karijere. Stoga tu odluku nikada neću nazvati korakom unatrag. Još sam igrao u reprezentaciji, na europskim i svjetskim prvenstvima. Da, i ruska liga, kad sam ja tamo igrao, bila je na vrlo visokoj razini."

Vedran Ćorluka igrao je za Lokomotiv od 2012. do 2021. Hrvatski stoper je u RPL-u odigrao 200 utakmica i postigao sedam golova. S Lokomotivom je bio prvak Rusije, a četiri puta i pobjednik Kupa.

Linker
05. svibanj 2024 23:34