Angel Di Maria zabija za Argentinu protiv Italije na nedavnoj Finalissimi

 BEN STANSALL Afp
PREGOVORI U TIJEKU

Bivši igrač Reala i osmi najskuplji nogometaš svih vremena glavna meta Barcelone, slobodan je igrač...

Ako bi se ovaj transfer ostvario, sjajni veznjak bi se vratio u La Ligu nakon punih 12 godina
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2022. 09:27

Barcelona pojačanja za sljedeću sezonu traži među slobodnim igračima. Katalonski klub je primoran na to zbog dugova od milijardu eura i propisa o ograničenju plaća u La Ligi, a tako su već doveli Andreasa Christensena iz Chelseaja i Francka Kessieja iz Milana. Doduše, njih dvojicu zbog tih dugova još nisu uspjeli registrirati, ali to je ipak samo formalno pitanje koje će se sigurno uskoro riješiti.

U međuvremenu na Camp Nou rade na dovođenju novih pojačanja, a španjolski mediji pišu kako je glavna meta Angel Di Maria. Argentinski nogometaš je slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s PSG-om, a Marca piše kako su predstavnici Barcelone već razgovarali s njim.

Njemu se, navodno, sviđa ideja dolaska na Camp Nou pa je odlučio sačekati Katalonce dok ne riješe pitanja financijskog fair-playa kako bi potpisao ugovor s njima. Marca tvrdi i kako Di Maria ima ponude drugih velikih klubova, među kojima je i Juventus.

Ako bi Di Maria došao u Barcelonu, bio bi to njegov povratak u La Ligu nakon 12 godina. On je karijeru počeo u argentinskom Rosariju odakle je 2007. za 8 milijuna eura otišao u Benficu da bi ga 3 godine kasnije Real kupio za 33 milijuna eura.

Nakon četiri sezone na Santiago Bernabeuu, Di Maria je 2014. za 75 milijuna eura otišao u Manchester United. Tamo se zadržao samo godinu dana - PSG ga je u ljeto 2015. kupio za 63 milijuna eura. S ukupno potrošenih 179 milijuna eura na njegove transfere, Di Maria se nalazi na 8. mjestu liste najskupljih nogometaša po tom kriteriju.

Linker
13. svibanj 2024 11:04