Screenshot: FC Koper
TRNOVIT PUT DO USPJEHA

Bio je na radaru Dinama, a sad je na pragu povijesnog uspjeha u susjedstvu: ‘Što sam ja sve prošao...‘

Ivan Novoselac je osvojio slovenski Kup, a sada ima priliku i za dvostruku krunu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. svibanj 2022. 08:59

Koper je lani jedva izborio ostanak, a sada je vodeća momčad u Sloveniji koju dvije utakmice dijele od dvostruke krune. U srijedu su u finalu Kupa svladali Bravo 3:1, a u ogledima s Radomljem doma i ponovno Bravom, ali vani, imaju šansu postati prvaci drugi put u povijesti, nakon 2010. godine. Drže dva boda više od Maribora

U rosteru Kopra kraj igrača svako toliko stoji hrvatska zastava. Neka su imena kod nas poznata, pojedina manje - Karlo Bručić, Marko Đira, Ivan Jelić, Stjepan Oštrek, Nikola Krajinović i - Ivan Novoselec.

"Dobro smo se pripremili za utakmicu, osvajanje Kupa bio nam je cilj od starta sezone. Pokazali smo da to možemo. Veseli smo, ja posebno jer to mi je prvi trofej u karijeri", kazao nam je Ivan Novoselec koji je prvoligaški nogomet igrao u Varaždinu, a sada uživa u najboljim trenucima.

"Nema puno slavlja jer dva boda smo ispred Maribora dva kola prije kraja. Fokusirani smo da osvojimo dvostruku krunu, nije čest slučaj da to uspiješ. Glavama smo već u sljedećoj utakmici u ponedjeljak."

Rijetko se tako poklopi

Novoselec, zadnji vezni ili obrambeni igrač, veliki je profesionalac, navečer se radovao peharu, a ujutro u devet sati je bio na individualnom treningu.

"Tako je, moram uvijek biti prvi na stadionu, odraditi teretanu prije svih i otići zadnji. To mi je navika, to radim od početka karijere, za mene je to normalno."

Što vas je tolike Hrvate privuklo u Koper?

"Prva liga, prekrasan grad, klub iznimno uređen, dobri uvjeti, ljudi koji su fer i korektni. Od prvog dana sam odlično primljen, ekipa je vrhunska, jako sam zadovoljan, rijetko se tako poklope sve te stvari."

To se vidi po rezultatima, skok je golem.

"U kvalifikacijama su lani izborili ostanak u najvišem rangu, no došlo je dosta novih igrača i stručni stožer. Trener Zoran Zeljković odradio je vrhunski posao. To što se nama događa možete inače vidjeti samo u snovima, a sad se nadamo da ćemo finiširati pobjednički, osvojiti prvenstvo, pa potom izboriti i europsku skupinu. Svi Hrvati u Kopru smo sretni, predobro je ovdje da ne bi bilo tako."

U međusobnoj utakmici nisu svladali Maribor (1:1), ali iskoristili su njegove pogreške u drugim susretima…

"Maribor je odličan klub, no mi sami odlučujemo."

Novoselec je igrač Varaždina na posudbi, najave su da će ga otkupiti…

"Čujem sve pozitivno, međutim skroman sam i ne volim pričati o sebi i gdje ću igrati dalje. Tako nam malo nedostaje da sam usredotočen samo na prvenstvo i da ga završimo kako treba."

Varaždin bi se mogao vratiti u Prvu ligu, znači li vam to što ili vam je ljepše u Kopru?

"He, lijepo je i kod kuće i ovdje. Nadam se da će Varaždin ući u Prvu ligu, želim im svu sreću, vjerujem u dečke, imaju odličnu ekipu…"

Trnovit put do uspjeha

Nekad ste bili na radaru Dinama pa koliko ste zadovoljni urađenim u karijeri? U srpnju ćete napuniti 27 godina.

"Trnovit je put do uspjeha, a za mene ovo još nije pravi uspjeh, govorio bih o počecima, ako bi se mene pitalo", nasmijao se i dodao:

"Što sam sve prošao mogao bih pričati dva dana, želja mi je, kad završim karijeru, napisati o tome knjigu."

Tko je stvarao najveće problema menadžeri, klubovi…?

"Ne bih sad o tome dok sam još u nogometu. Čudan je bio splet okolnosti. Eto, protekle godine bio sam ozlijeđen, nije me bilo na mapi, ispali smo s Varaždinom iz Prve lige, a godinu kasnije imam priliku osvojiti dvostruku krunu. Treba uvijek vjerovati u sebe i dati maksimalno. Što i radim."

Novoselec je iz Sračinca

"Iz istoga sela je i Leon Benko, njegovi roditelji tamo žive i imaju restoran. S njim se često družim, igrali smo zajedno, popijemo kavu…"

Dakle, iz Sračinca su kršni dečki.

"To nam je u genima. Jaki smo fizički, a i karakterno smo malo jači."

Na kraju je kazao:

"Ako osvojimo bit će slavlje, ali ne preveliko. Kapetan Ivica Guberac završit će karijeru i vjerojatno napraviti feštu, no za mene ništa previše. Već dan kasnije bit ću u Varaždinu s privatnim trenerom Andrejom Bušićem. Šest godina radim s njim i nastavljam istim tempom. "

Linker
17. travanj 2024 10:42