PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/ddp Usa/profimedia
LIGE PETICE

Betis uvjerljiv uoči Dinama, Empoli savladao izravnog konkurenta za ostanak u ligi, Marseille kiksao kod kuće

Betis i Dinamo će prvi susret međurunde Konferencijske lige odigrati u Sevilli 15. veljače
Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2024. 22:51

Nogometaši Empolija u utakmici su 24. kola talijanskog prvenstva kao gosti sa 3-1 (1-0) svladali izravnog konkurenta za ostanak Salernitanu.

Gosti su poveli uz dosta sreće jer je ubačaj Cambiaghija nesretni Zanoli (23-ag) glavom proslijedio u vlastitu mrežu. U nastavku je Weissman (69) pogodio za 1-1, no umjesto očekivanog preokreta uslijed pritiska Salernitane u završnici je do tri boda stigao Empoli. Niang (88-11m) je realizirao kazneni udarac za 2-1, a Cancellieri (90+4) iz protunapada postavio konačni rezultat.

image
ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE/SHU/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Alessandro Garofalo/lapresse/shu/shutterstock Editorial/profimedia

Toma Bašić i Domagoj Bradarić odigrali su čitav susret za Salernitanu koja je sada zakucana za dno ljestvice sa 13 bodova, šest manje od 17. Udinesea koji drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak, dok je Empoli skočio na 15. mjesto sa 21 bodom, tri više od 18. Verone i 19. Cagliarija koji se nalaze u zoni ispadanja.

Na vrhu je Inter sa 57 bodova, četiri manje uz utakmicu više ima drugi Juventus.


Francuska: Marseille - Metz 1-1

U prvoj utakmici 21. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je još jednom kiksao odigravši na svom Velodromeu samo 1-1 (0-0) protiv slabsšnog Metza.

Marseille je od 30. minute bio s igračem manje nakon isključenja Gigota, ali je poveo preko Moumbange (56). To je vodstvo trajalo samo pet minuta prije no što je Udoi (61) poravnao na konačnih 1-1.

Sedmi Marseille sada ima 30 bodova, kao i osmi Reims, dok je Metz i dalje u zoni ispadanja, 16. sa 17 bodova.

Vodi Paris SG sa 47 bodova, osam više od druge Nice.


Španjolska: Cadiz - Betis 0-2

Suparnik zagrebačkog Dinama u međurundi Konferencijske lige, Betis u susretu je 24. kola španjolskog nogometnog prvenstva kao gost rutinski svladao slabi Cadiz sa 2-0 (1-0).

Willian Jose (6) doveo je Betis u rano vodstvo, da bi Pablo Fornals (46) nakon pola minute igre u drugom dijelu povisio na konačnih 2-0.

S ova tri boda Betis je stigao na šesto mjesto ljestvice sa 38 bodova, dok je Cadiz u zoni ispadanja, 18. sa 17 bodova.

Na čelu je Real Madrid sa 58 bodova, dva manje ima druga Girona uoči njihova međusobnog ogleda u subotu.

Betis i Dinamo će prvi susret međurunde Konferencijske lige odigrati u Sevilli 15. veljače, a uzvrat u Zagrebu je 22. veljače.

Linker
26. travanj 2024 06:59