JOSE BRETON/Nurphoto Via Afp
MARKETINŠKI UDARAC

Barcelona i Real izgubili bitku: više ne smiju svoj derbi nazivati ‘El Clasicom‘

Španjolski ured za patente smatra da postoji rizik od povezivanja s već brendiranim imenom od strane lige
Piše: SNObjavljeno: 26. svibanj 2023. 13:48

Međusobni odnosi Real Madrida i Barcelone u posljednje vrijeme nisu baš na najvišoj razini. Dodatno ulje na vatru dodao je i posljednji slučaj ‘Negreira‘, ali ljuti rivali unatoč svemu i dalje uspijevaju biti partneri barem kada su neki zajednički strateški ciljevi u pitanju.

Jedan od njih bila je i borba s La Ligom oko zaštite imena velikog međusobnog derbija, popularnog ‘El Clasica‘, ali prema svemu sudeći tu su marketinšku bitku izgubili.

Naime, Španjolski ured za patente odbio je zahtjev Reala i Barce za zaštitu izraza ‘El Clásico‘ u Španjolskoj jer smatra da postoji rizik od zabune i povezivanja između već postojećeg imena: ‘ElClasico‘.

Ovakva odluka znači da oba kluba ne smiju koristiti spomenuti naziv niti u promotivnim svrhama kao niti prilikom odigravanja prijateljskih ili međunarodnih utakmica.

Barca i Real imat će sada mjesec dana da se žale na ovu odluku. Budu li ponovno odbijeni, mogu se obratiti međunarodnom sudu te nastaviti s procesom kako bi stekli kontrolu nad jednim od najmoćnijih brendova u cijelom španjolskom nogometu.

Linker
23. travanj 2024 11:02