RHIANNA CHADWICK/AFP/PROFIMEDIA
EMIRATES JE RASPRODAN

Arsenal i United obaraju ligaški rekord gledanosti ženskog nogometa: ‘Ovo se dogodilo prvi put u našoj povijesti‘

‘Zahvalni smo na nevjerojatnoj podršci koju smo imali tijekom cijele sezone‘
Piše: HinaObjavljeno: 15. veljača 2024. 17:22

Utakmica engleske Superlige nogometašica Arsenala i Manchester Uniteda ovog vikenda trebala bi oboriti rekord posjećenosti lige, nakon što su "Topnici" u četvrtak objavili kako je okršaj na stadionu Emirates rasprodan.

"Prvi put u našoj povijesti, službeno smo rasprodali stadion Emirates za utakmicu Barclays Women‘s Super League," objavio je Arsenal.

Prodano je više od 60.000 ulaznica i svi ugostiteljski paketi, a Arsenal bi trebao srušiti vlastiti ligaški rekord od 59.042, koji je postavio u prosincu protiv Chelsea.

"Zahvalni smo na nevjerojatnoj podršci koju smo imali tijekom cijele sezone", rekao je izvršni direktor Arsenala Vinai Venkatesham.

Ovo je drugi put da je stadion Emirates rasprodan za utakmicu ženskog nogometa, prvi put se to dogodilo prošle sezone za ogled Lige prvakinja kada je dvoboj Arsenala i Wolfsburga pratilo 60.063 gledatelja.

Primjerice, kada je Arsenal osvojio Ligu prvaka 2007. godine, tada poznatu kao UEFA Kup za žene, na uzvratnoj utakmici finala u Meadow Parku okupilo se 3.467 gledatelja.

Rekordna posjećenost neke utakmice ženskog nogometa na "Otoku" zabilježena je na prošlogodišnjem finalu FA kupa gdje je 77.390 gledatelja pratilo susret Chelsea i Manchester Uniteda.

Linker
22. travanj 2024 22:09