DAMIR KRAJAC/CROPIX
NUŽNA INVESTICIJA

‘Ako je Zagreb uložio u to sredstvo s kojim se penjete do brda, onda mora izgraditi i novi stadion!‘

‘Riječ je o projektu koji će koštati 60-65 milijuna eura. A žičaru smo platili 600 milijuna kuna...‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 14. travanj 2021. 21:58

Opet je u epicentar medijskih tema stigla ona vječna. Dinamov stadion, onaj isti o kojem se pričalo i prije dvadesetak godina, opet je na stolu. Doduše, odnosno točnije, na stolu je (tko zna koja!) maketa i plan o tome kako bi on trebao izgledati. Je li to nacionalno ili samo Dinamovo, možda i samo zagrebačko zdanje...

- Ma, mi od tog stadiona radimo atomsku fiziku. To je samo pitanje političke odluke gradske vlasti. Miješaju se kruške i jabuke, grad i država... Samo Zagreb mora donijeti političku odluku o tome da će napraviti jedan normalan, uljuđeni stadion prilagođen 2021. godini - rekao je Krešimir Antolić, član uprave Dinama, gostujući u našem SuperSportske Podcastu.

O tome tko bi trebao biti zainteresiran za korištenje tog novog stadiona, barem za njega, nema spora.

- Pa zar nije to Dinamo kao jedan od gradskih simbola? Prema tome, investicija o kojoj sada pričamo je od oko 60-65 milijuna eura. Stavimo to samo u kontekst sljemenske žičare. Idemo biti realni, to je samo sredstvo pomoću kojeg se penjete na brdo! - rekao je Antolić.

Projekt je to koji je koštao 600-tinjak milijuna kuna, financiran ZET-ovim kreditom, dakle novcem građana Zagreba.

- Sve se, što se žičare tiče, napravilo unutar četiri godine. Meni osobno žičara ne treba, jer ili na Sljeme idem pješke ili automobilom. No, idemo i bez tog pitanja treba li Zagrebu žičara. Sportski gledano, pa ne treba li Zagrebu stadion za klub koji je u zadnjih pet godina dvaput vrlo zapaženo igrao Ligu prvaka?

Kako god, trebao stadion ili ne, vjeruju li uopće u Dinamu da će se sada po tom pitanju nešto pokrenuti?

- Moramo vjerovati u to. Dinamo se neće moći dignuti na višu razinu bez kvalitetnog stadiona. Da sutra dođe netko novi u Dinamo, opet će morati razmišljati o stadionu, jer je ovaj dugoročno neodrživ. Dinamo je 33. klub u Europi po koeficijentu, mogao bi za nekoliko godina igrati deset europskih utakmica u novoj Ligi prvaka. Pa tko će ovakav Maksimir tada pokazati u TV-prijenosu? Pa, sponzori će reći, zaboga, gdje ste nas to doveli... - zaključio je Antolić.

Cijeli SuperSportske Podcast #32 s Krešimirom Antolićem pogledajte u nastavku:

Linker
17. svibanj 2024 20:35