José Mourinho

 ALBERTO PIZZOLI/Afp
BURA U SERIE A

Žestoki napad Mourinha nakon kazne Juventusu: ‘Ovo je smijurija, prvenstvo je falsificirano!‘

Torinskom klubu oduzeto je 10 bodova nakon objavljene odluke prizivnog suda Saveza
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 22:25

Trener Rome José Mourinho stao je pred medije nakon što je njegova momčad remizirala protiv Salernitane u 36. kolu Serie A te prosula bitne bodove u borbi za plasman u Ligu prvaka. Izjavio je da utakmica nije bila nimalo laka za njegove trupe, pogotovo nakon obaveza u europskim natjecanjima.

- Prvo poluvrijeme nije bilo intenzivno i nije bilo prevelike želje za igrom. Bilo je malo koncentracije, možda zbog mnogih zamjena, možda zbog moje krivnje, ali situacija nije laka. Puno je umornih igrača, rezultat nije kakav smo željeli, sada su ostale dvije ligaške utakmice i finale Europske lige, što je još važnije.

Nakon toga se osvrnuo na novu kaznu za Juventus, kojemu je oduzeto 10 bodova nakon objavljene odluke prizivnog suda Nogometnog saveza Italije.

- Ovo je za mene šala, s obzirom na to da su u igri još dvije utakmice. Da su mi to rekli prije Monze, prije Bologne, naš pristup bi bio drugačiji, ali znam da je Juventus uzimao bodove na terenu. Žao mi je Maxa Allegrija i igrača, prvenstvo je sada falsificirano i ne želim više o tome pričati - zaključio je, pa ipak dodao:

- Žao mi je zbog profesionalaca poput mene jer oni plaćaju skupe pogreške koje su napravili direktori i eventualno klub.

Roma je šesta na tablici Serie A sa 60 bodova, četiri manje od četvrtoplasiranog Milana s dvije utakmice do kraja.

"Giallorossi" će odigrati zadnje dvije utakmice Serie A protiv Fiorentine u gostima i Spezije kod kuće, ali čak i ako ne budu među četiri najbolja, još uvijek mogu igrati Ligu prvaka iduće sezone ako osvoje Europsku ligu. Mourinhova momčad susrest će se sa Sevillom u finalu u Budimpešti 31. svibnja.

Linker
15. travanj 2024 02:36