Kakvi manevri u šesnaestercu suparnika...

 SCREENSHOT TWITTER
PLES OKO LOPTE

Video: Slobodan udarac kakvog vjerojatno više nećete vidjeti! Majstori izveli čitavu ‘kazališnu predstavu‘

Od čitave predstave na kraju nije bilo ništa. Niti udarac na gol suparnika...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2022. 12:17

Svašta će jedna nogometna momčad učiniti ne bi li zabila pogodak iz prekida. Pogotovo ako je slobodan udarac, kao što je ovdje slučaj, dobiven u opasnoj poziciji za suparnike. Iz ruske druge lige stiže primjer - kako ne izvoditi slobodnjake.

Momčad Alanije iz Vladikavkaza nastojala je zbuniti protivnike na svom terenu, ali ispalo je tako da je na kraju zbunila - samu sebe. Trebali bismo ovo opisati na jednostavan način, ali jednostavno ne ide.

Lopta je bila postavljena na kakvih dvadesetak metara, malo iskosa s desne strane. Sudac je dao znak da se slobodni udarac može izvesti, a onda je krenuo ples oko lopte. Igrači u crvenom, domaći, povukli su se iz živog zida prema lopti i počeli je preskakati, a stigao je i golman, na drugu stranu kaznenog prostora pa se činilo da će ga suigrači uposliti u idealnoj poziciji za gol.

No, lopta je otišla do jednog od njih na desnu stranu, čiju je nesuđenu asistenciju u peterac prozrela obrana gostiju i loptu odbila u korner.

A i ti korneri Alanije često budu komični. Tako je i ovaj u šesnaestercu sadržavao jednu rutinu plesa. Igrači su se, oni koji su trebali postići pogodak, ulovili za ruke i vrtili u krug. Ma, urnebes...

Linker
25. travanj 2024 20:50