SCREENSHOT: TWITTER
HLADAN TUŠ

VIDEO: Pogledajte novi težak poraz Brozovića i Ronalda, u dvije utakmice primili čak devet golova

U njima dvojici imat će velike adute, no očito je da su pojačanja potrebna i u drugim dijelovima rostera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. srpanj 2023. 23:38

Stadion Algarve u portugalskom gradu Faro ugostio je u četvrtak prijateljsku utakmicu portugalskog prvaka Benfice i saudijskog doprvaka Al-Nassra.

Bogati Saudijci doživjeli su još jedan neugodan poraz na europskoj turneji.

U prvoj utakmici Celta Vigo u ponedjeljak je razbila momčad koju vodi portugalski trener Luis Castro s visokih 5:0, dok je Benfica slavila rezultatom 4:1.

Za momčad iz Saudijske Arabije utakmicu su započele dvije najveće zvijezde, legendarni Portugalac Cristiano Ronaldo te veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović koji nisu mogli spriječiti novi visok poraz. Ronaldo je zamijenjen u 84. minuti, a Brozović je odigrao cijeli susret.

POGODAK ANGELA DI MARIJE ZA VODSTVO POGLEDAJTE OVDJE

Benficu je u vodstvo doveo povratnik iz Juventusa Angel Di Maria u 23. minuti, da bi Goncalo Ramos pogocima u 31. i 39. minuti povisio na 3:0. Uoči odmora za Al-Nassr je poentirao Khalid Al Ghannam.

DRUGI GOL BENFICE POGLEDAJTE OVDJE

Trener Benfice Roger Schmidt u drugom poluvremenu na travnjak je poslao novih 11 igrača među kojima je bio i hrvatski reprezentativni napadač Petar Musa. Andreas Schjelderup postavio je konačnih 4:1 u 68. minuti.

TREĆI GOL BENFICE POGLEDAJTE OVDJE

Iako se često zna reći kako rezultati u pripremnim utakmicama nisu važni jer ih treneri koriste za uigravanje i isprobavanje nekih novih varijanti, gazde Al-Nassra nikako ne mogu biti sretni ishodom prve dvije prijateljske utakmice nakon silnih milijuna koji su uloženi u pojačanja.

OVDJE POGLEDAJTE JEDINI GOL AL NASSRA

Očito je da momčad iz Rijada u ovom trenutku još dosta zaostaje za renomiranim europskim ekipama, Castra i suradnike očekuje puno posla. Klupsko vodstvo moglo bi reagirati dovođenjem novih zvijezda kako bi pokušali podići razinu izvedbe momčadi koja u novoj sezoni namjerava napasti naslov prvaka Saudijske Arabije.

ČETVRTI GOL BENFICE POGLEDAJTE OVDJE

U Ronaldu i Brozoviću imat će velike adute, no očito je da su pojačanja potrebna i u drugim dijelovima igračkog rostera, osobito u obrani koja se pokazala prilično propusnom na startu priprema.

Linker
18. rujan 2024 05:16