WILLIAM WEST Afp
O OVOME ĆE SE PRIČATI

VIDEO Mnogi se pitaju je li se ovako nešto ikada dogodilo: VAR provjeravao gol zabijen iz penala

Švedska je nakon jedanaesteraca izbacila SAD sa Svjetskog nogometnog prvenstva
Piše: Hina/SNObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 14:43

Švedska ženska nogometna reprezentacija pasirala se u nedjelju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Australiji i na Novom Zelandu nakon što je poslije izvođenja jedanaesteraca izbacila braniteljice naslova četverostruke svjetske prvakinje SAD.

Utakmica je u regularnom dijelu bila bez pogodaka 0:0, a rezultat je i poslije produžetaka ostao isti. No u izvođenju jedanaesteraca Švedska je bila bolja sa 5:4.

Prva dva gola za Švedsku zabile su Fridolina Rolfo, Elin Rubensson, a onda su Nathalie Bjoern i Rebecka Blomqvist promašile. Nakon toga su precizne bile Hanna Benisson i Lina Hurtig koja je zabila pobjednički gol, iako je američka vratarka Alyssa Naeher odbila loptu na crti i rezultat je trebao potvrditi VAR.

Upravo je ta VAR provjera izazvala veliko zanimanje kod navijača jer se ne događa često da je potrebno provjeravati pogotke iz jedanaesterca. Neki su se navijači na društvenim mrežama čak zapitali i je li se tako nešto ikada dogodilo.

NESVAKIDAŠNJU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Kod SAD-a golove su zabile Andi Sullivan, Lindsey Horan, Kristie Mewis i Alyssa Naeher, a Sophia Smith je imala priliku donijeti pobjedu SAD-u, ali je loptu prebacila preko gola. Zadnja je za SAD penal izvela Kelley O‘Hara i promašila.

Prije SAD-a, plasman među osam najboljih osigurale su Španjolska i Japan. Nizozemke su u ranijoj utakmici pobijedile Južnoafričku Republiku sa 1:0. Španjolke su u subotu u Aucklandu pobijedile Švicarsku sa 5:1, dok su Japanke u Wellingtonu bile bolje od Norvežanki sa 3:1.

U ponedjeljak su osmine finala Engleska - Nigerija i Australija - Danska, a u utorak Kolumbija - Jamajka i Francuska - Maroko.

Linker
03. svibanj 2024 06:05