THOMAS COEX Afp
PALA JE ODLUKA

Velika promjena za finale Lige prvaka: Ancelotti će junaka Reala zakucati za klupu?

Prije dvije godine, u posljednjem Realovom finalu LP, Courtois je bio na vrhunskoj razini protiv Liverpoola
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2024. 10:45

Real Madrid će 1. lipnja jurišati po novi trofej Lige prvaka. Posljednja prepreka na tom putu predstavljat će mu Borussia Dortmund, a ako je uspiju nadigrati na Wembleyju, osvojit će 15. trofej najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Jedan od onih koji je dao velik doprinos na putu do finala jest ukrajinski vratar Andrij Lunin. On na početku sezone nije bio u bilo kakvim planovima Carla Ancelottija, čak je i prijetio odlaskom, ali je sve uspio okrenuti u svoju korist zbog ozljede Thibauta Courtoisa.

Tada je iz Chelseaja doveden Kepa, ali Lunin se izborio za "jedinicu" te je postao nezamjenjiv na vratima Kraljevskog kluba. Posebno je bio dobar upravo u Ligi prvaka, pogotovo u raspucavanju protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu. Ipak, kako stvari stoje, finale će gledati s klupe.

Španjolski mediji i ESPN tvrde da će Courtois ponovno stati na gol u finalu, a to je potvrdio i Ancelotti:

- Lunin nam je dosta pomogao s fantastičnim obranama tijekom sezone što se mora uzeti u obzir, ali činjenica jest da se vraća najbolji golman na svijetu.

Prije dvije godine, u posljednjem Realovom finalu LP, Courtois je bio na vrhunskoj razini protiv Liverpoola i najzaslužniji što su Madriđani slavili, a očito da je upravo to faktor kojim se vodio talijanski strateg kad je razmišljao o tome tko će odolijevati napadima njemačke momčadi.

Linker
16. svibanj 2024 10:46