Jorge Vilda je dobio podršku Saveza

 Jose Breton/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
SAVEZ OŠTRO ODGOVORIO

Totalni raspad sistema u Španjolskoj! Zvijezde odbile igrati za reprezentaciju i traže smjenu izbornika

Čak 15 nogometašica španjolske reprezentacije odbija nastupati zbog izbornika
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2022. 11:02

Španjolski nogometni savez se našao u velikom problemu. Čak 15 nogometašica je odbilo nastupati za reprezentaciju dok ju vodi izbornik Jorge Vilda i njegovi pomoćnici. Zvijezde španjolske reprezentacije traže njihovu smjenu, ali Savez je stao na njegovu stranu.

Među igračicama koje odbijaju igrati za reprezentaciju je i aktualna osvajačica Zlatne lopte i FIFA-ine nagrade za najbolju na svijetu Alexia Putellas, a u štrajku su i nogometašice Real Madrida. Igračice su u poruci istaknule da je njihovo emocionalno stanje, ali i njihovo zdravlje, narušeno i da neće igrati dok ne dođe do smjene.

"Savez neće dopustiti da igračice dovode u pitanje izbornika i njegovo osoblje. Situacija je postala pitanje digniteta. O reprezentaciji se ne pregovara. Igračice koje su se povukle će se vratiti u reprezentaciju tek kad priznaju grešku i zatraže oprost. Ovo je situacija bez presedana u nogometu u Španjolskoj i svijetu", jasna je poruka Saveza.

Uz Španjolke su stale i kolegice iz SAD-a predvođene jednom od najboljih na svijetu Megan Rapinoe.

"Uz vas u SAD-u stoji i 16 igračica. Moćno je kada se ovoliko nogometašica ujedini, trebali bismo to posušati", poručila je Rapinoe.

Linker
29. travanj 2024 03:34