Igor Štimac

 ISHARA S. KODIKARA Afp
NE SVIĐA IM SE PRISTUP

Štimac naljutio Indijce: ‘Svi se pitaju ‘gdje je Igor?‘, od ovoga profitiraju svi osim nogometa u Indiji‘

‘Hrvat je ležeran i nekritičan prema rezultatima, prebacujući odgovornost na igrače i manjak kvalitete‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. ožujak 2024. 20:00

Neuspješan Azijski kup kojeg je Indija zaključila s tri poraza u skupini i bez postignutog gola je iza Igora Štimca. A ispred njega su dvije utakmice s Afganistanom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Hrvatskom treneru, piše Times of India, to će biti prilika da se iskupi za "debakl na Azijskom kupu", ali sačuva posao.

"‘Gdje je Igor? rečenica je koju indijski navijači koriste za šalu i zabavu. Ali "Gdje je Igor?" je isto tako rečenica koja stvara sve veće muke među nogometnim službenicima. Čelnici Indijskog nogometnog saveza nisu dobro primili činjenicu da Štimac često ispada ležeran i nekritičan prema rezultatima Indije, prebacujući odgovornost na igrače i manjak kvalitete", piše Times of India.

Navodno loš odnos s predsjednikom tamošnjeg nogometnog saveza Kalyanom Chaubeyom drugi je razlog zašto je njegova budućnost na klupi Indije pod znakom potanja. Njih dvojica, pišu indijski medij, nisu razgovarali još od lipnja.

"Obojica žele pronaći izlaz iz te situacije, ali ne znaju kako bi to napravili... Štimac bi volio otići s velikom moralnom pobjedom - i velikom nadogradnjom svog životopisa - prođe li Indija pod njegovim vodstvom u treću fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što dosad nikad nije napravila. S druge strane, AIFF čeka pravi trenutak da reagira. Svi profitiraju od ovakve situacije. Svi osim nogometa u Indiji.", zaključuje se u tekstu Times of India.

Igor Štimac je na klupi reprezentacije Indije od lipnja 2019. Vodio ju je u 50 utakmica uz učinak od 19 pobjeda, 15 remija i 18 poraza.

Linker
29. travanj 2024 15:07