MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
NEMAJU ŠANSE

Šok za Messija i društvo: Inter Miami ostao bez šansi za doigravanje, ceh je platio i slavni Englez

U povoljnoj je situacije Los Angeles FC našeg Stipe Biuka koji je trenutno drugi na Zapadu
Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2023. 08:47

Nogometaši Inter Miamija predvođeni argentinskom zvijezdom Lionelom Messijem nisu se plasirali u doigravanje sjevernoameričke MLS lige izgubivši 0:1 od lidera Istočne konferencije Cincinnatija, dok je DC United je na svojim stranicama objavio da engleski strateg Wayne Rooney više neće voditi momčad.

Messi se vratio nakon ozljede i u igru ​​je ušao u 55. minuti. Za goste iz Cincinnatija, koji su osigurali prvo mjesto na Istoku, jedini pogodak na utakmici postigao je njegov sunarodnjak Alvaro Barreal u 78. minuti.

- Ozljeda je u redu, nema nikakvih problema, ali njegov današnji nastup je razumljiv jer je malo igrao u posljednje vrijeme i moglo bi se dogoditi da mu nedostaje ritma. Zato je igrao samo dobrih pola sata - rekao je trener o Messiju nakon utakmice Gerardo Martino iz Miamija.

image
CHRIS ARJOON Afp

Dvije utakmice prije kraja regularnog dijela Inter Miami se tako nalazi na pretposljednjem, 14. mjestu Istočne konferencije, sa sedam bodova zaostatka za posljednjim mjestom koje vodi u doigravanje.

DC United također neće ući u playoff lige. Trenutno je klub iz američke prijestolnice i dalje deveti na Istoku, ali je već odigrao sve svoje utakmice, dok momčadi iza njega još nisu.

Klub je stoga danas objavio da Rooney, nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, sporazumno više neće voditi momčad iz Washingtona.

image
BASTIEN INZAURRALDE Afp

- Sada je pravo vrijeme. Napravio sam sve što je bilo u mojoj moći da dovedem klub do play-offa. Ništa se nije dogodilo s klubom, pitanje je vremena - objasnio je Rooney svoj odlazak. Pod njegovim vodstvom DC United je u posljednjoj utakmici sezone slavio s 2-0 protiv New York Cityja.

Rooney se pridružio DC-u kao igrač u lipnju 2018., a ulogu glavnog trenera američke momčadi preuzeo je u srpnju 2022.

Los Angeles FC je u gostima dobio Austin s 4-2, a Stipe Biuk je ušao u igru u 72. minuti. LA je drugi na Zapadu.

Linker
27. travanj 2024 19:17