Mohamed Salah

 ISSOUF SANOGO Afp
ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA

Šok za Liverpool, najbolji igrač prisilno izašao s terena, Klopp se boji dijagnoze

‘Razgovarao sam sa Salahom sinoć. Osjetio je to…Svi znamo da Mo rijetko izlazi s terena‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. siječanj 2024. 13:48

Zabrinjavajući trenutak dogodio se za sve navijače Liverpoola na utakmici Afričkog kupa nacija između Egipta i Gane. Naime, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena najbolji igrač engleskog kluba Mohamed Salah (31) morao je napustiti igru zbog ozljede.

Egipćanin se u jednom trenutku počeo primati za zadnju ložu, a nakon toga je samo sjeo na travnjak zbog čega je došla liječnička služba reprezentacije i zaključila kako Salah mora napustiti travnjak. Težina ozljede za sada nije poznata, ali sudeći po reakciji Salaha nakon utakmice, možda su navijači Egipta i Liverpoola imali sreće. Napadač Liverpoola snimljen je kako s osmijehom na licu napušta stadion, a u njegovom hodu se nisu vidjele nikakve poteškoće.

- Još ne znamo u čemu je problem. Nadam se da nije veliki problem - rekao je trener Egipta Rui Vitoria nakon utakmice.

Gubitak Salaha izrazito bi ugrozio šampionske ambicije Liverpoola za ovu sezonu. Egipćanin je za svoj klub ove sezone zabilježio već 18 postignutih golova u 27 utakmica (14 u prvenstvu). Osim pogodaka, Salah je zadnjih godina uvelike razvio svoju kreaciju, pa je tako ove sezone na već 9 asistencija (8 u prvenstvu).

- Razgovarao sam s Moom sinoć. Osjetio je to…Svi znamo da Mo rijetko izlazi s terena, tako da je to definitivno nešto. Ovisi koja je dijagnoza - rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Napad Liverpoola sigurno bi patio bez Salaha, koji je jedino prirodno desno krilo u momčadi. Engleski klub dobro je pokriven na napadačkim pozicijama s pet klasnih igrača, no osim Salaha svi vole operirati u vrhu napada, ili na lijevoj strani napadačkog terceta. Tu su redom Jota, Nunez, Gakpo, Diaz

Pogled na tablicu također pokazuje kako Liverpool nema pravo na pogrešku. Manchester City ima samo dva boda manje od trenutnog lidera prvenstva, a nedavno se u ekipu vratio glavni individualac, Belgijac Kevin De Bruyne. Gubitkom Salaha Liverpool bi izgubio igrača koji pretvara remije u pobjede, koji svojom kvalitetom donosi prednost engleskoj momčadi u izjednačenim utakmicama. Navijači se sada mogu samo nadati da su prve prognoze točne...

Linker
27. travanj 2024 21:00