Arhiva

 STEFANOS KYRIAZIS Nurphoto Via Afp
TEŠKE OPTUŽBE

Skandal nakon derbija: ‘Oni su kriminalna skupina, na prijevaru su izabrali suca, pomoćnike i VAR‘

‘Ova kriminalna skupina prijevarom prvog stupnja izabrala je suca, pomoćnike i VAR iz Slovačke‘
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 11. siječanj 2024. 07:37

Na drastičan potez odlučio se grčki Olympiacos nakon 1:2 poraza od AEK-a u 17. kolu domaćeg prvenstva. Trenutno četvrtoplasirani klub iz Pireja nikako nije bio zadovoljan suđenjem na nedjeljnom derbiju te su u cijelu priču odlučili uključiti i grčko pravosuđe.

Potpredsjednik Olympiacosa Alexis Kougias objavio je na konferenciji za medije da je njegov klub podnio tužbu protiv pet sudaca, optužujući ih za "zločinačko udruživanje radi izvršenja zločina".

Iz Olympiacosa tvrde kako su na utakmici uočili 19 sudačkih pogrešaka koje su utakmicu mogle odvesti u ponešto drukčijem smjeru.

Na meti pravosuđa tako će se naći predsjednik Grčkog nogometnog saveza Takis Baltakos, predsjednik tročlanog središnjeg arbitražnog odbora Peter Freudfeld, članovi tog odbora Stavros Mandalos i Yannis Spyropoulos. Tužba će stići i na adresu glavnog suca sporne utakmice Slovaka Borisa Marhefka, njegovih pomoćnika Andreya Hemua i Mateia Zekoua kao i sudaca iz VAR sobe Christiana Michela i Andreasa Meidanasa.

- Ova kriminalna skupina prijevarom prvog stupnja izabrala je suca, pomoćnike i VAR iz Slovačke, iz lige koja je u svijetu poznata po namještanju nogometnih utakmica. Izabrali su suca koji je u svojoj zemlji više puta optužen da je potkupljen, da sudi utakmice koje su uključene u okladu i donosi rezultate koje on želi - rekao je Kougias.

Linker
17. svibanj 2024 06:10