Prekid u 85. minuti: Trenutak kada se ukazuje pomoć igraču Sarajeva pogođenom s tribine

 Miljenko Karačić
BURNO U PREMIJER LIGI

Ružne scene u Hercegovini: Pogođeni igrači Sarajeva, utakmica prekinuta, gosti se odbili vratiti na teren!

Sarajlije će zbog odbijanja nastavka igre vjerojatno izgubiti utakmicu, kazna čeka i domaćina
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 14. svibanj 2022. 22:41

Utakmica 31. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari prekinuta je u 85. minuti kod vodstva domaćina 2:0. Do prekida je došlo kada je domaći igrač Kristijan Medić oštro startao na igrača Sarajeva Hamzu Ćatakovića.

Sve se događalo ispred dijela tribine na kojoj je bila domaća navijačka skupina Škripari. Sudac Zoran Grbić iz Prijedora bio je daleko od mjesta događaja, a dok je on stigao već je krenulo naguravanje igrača obje momčadi. Igrači su se brzo smirili, stiglo je vozilo za ukazivanje pomoći, a iz gledališta je poletjelo nekoliko plastičnih boca i čaša prema igračima Sarajeva. Amer Dupovac je pogođen, pao je na travu, ali se brzo pridigao. Sudac Grbić prekinuo je susret, zatražio da se povuku s mjesta događaja, a onda igrače poslao u svlačionicu.

U međuvremenu su redari i policija udaljili navijače koji su bacali predmete u teren. Dio tribine na kojoj se sve odvijalo brzo je ispražnjen. Nakon toga igrači Širokog Brijega vratili su se na teren. Opunomoćenik susret Željko Soko iz Čapljine, predstavnik NS BiH za sigurnost Robert Perić, sudac Zoran GrbIć i predstavnik domaćeg osiguranja utakmice Marijofil Ćužić složili su se da su se stekli uvjeti za nastavak utakmice.

Međutim, igrači Sarajeva odbili su se vratiti na teren. Njihov službeni predstavnik Mustafa Beridan odbio je potpisati zapisnik tvrdeći da se ne osjećaju sigurno. Nakon 45 minuta napustili su stadion Pecara, a konačnu riječ o svemu dat će mjerodavna tijela NS BiH.

image

Siroki Brijeg, 14.5.2022. Siroki Brijeg - Sarajevo 2:0 (0:0) - prekid u 85. minuti Dvoboj Vinka Rozica i kapetana Sarajeva Amera Dupovca Snimio: Miljenko Karacic

Sarajlije će zbog odbijanja nastavka igre vjerojatno izgubiti utakmicu, dok domaćina čeka kazna zbog propusta u organizaciji utakmice. Doista su neshvatljivi "navijači" koji pri vodstvu svoga kluba 2:0 pet minuta prije kraja naprave nevjerojatnu glupost.
Inače, do prekida utakmica je bila mirna, Sarajevo je bilo bolje u prvome poluvremenu, imalo dvije čiste prilike koje Bagarić i Varešanović nisu iskoristili.

Široki Brijeg je u nastavku zaigrao bolje i u 52. minuti poveo, kada je nakon sjajnog ubačaja Ivana Ikića kapetan Božo Vukoja glavom zatresao mrežu gostiju. Nakon toga Tonći Mujan je imao čistu priliku za 2:0, no vratar je obranio. U 82. minuti sjajnu je akciju poveo raspoloženi Ikić i u čistu priliku izbacio dinamovca na posudbi u Širokom Brijegu Vinka Rozića. Njegov šut je izblokiran, no sve je pratio Tonći Mujan i zabio za 2:0.

U ostalim utakmicama Velež je pobijedio Tuzlu City 1:0, dok je u derbiju začelja Leotar pobijedio Rudar iz Prijedora 2:0.

Linker
28. travanj 2024 06:05