BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
HRABRA PROGNOZA

Riječi engleske ikone odzvanjaju Španjolskom, ako je suditi po ovome, Modriću i društvu ne piše se dobro

‘Od početka sezone sam osjećao da bi Guardiola konačno mogao osvojiti Europu s njima‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 07. svibanj 2023. 19:16

Legendarni napadač Evertona i Manchester Uniteda Wayne Rooney čak je 120 puta zaigrao za englesku reprezentaciju (samo vratar Peter Shilton ima više nastupa – 125). Rooney je drugi i na vječitoj listi najboljih strijelaca "Gordog Albiona": postigao je 53 gola (Harry Kane ima 55). Danas Rooney svoje bogato nogometno iskustvo prezentira u medijima, pišući komentare. Posljednji je objavio u The Timesu, gdje je najavio utakmicu polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i madridskog Reala. Njegove opservacije vjerojatno se neće svidjeti navijačima "kraljevskog kluba"...

- Ne samo da će pobijediti Real Madrid, mislim da će ih City slomiti. Nikada ne možete otpisati momčad Reala, koja dominira iskustvom i povijesnim uspjesima, ali ovoga se puta ne bih kladio na njih. Mislim da je ovo godina Cityja. Naravno da mogu biti u krivu, ali smatram da je City ove sezone za sve viša razina.

Jedan je detalj posebno impresionirao Rooneya...

image

Wayne Rooney

MI NEWS Nurphoto Via Afp

- Od početka sezone sam osjećao kako bi Guardiola mogao konačno osvojiti Europu sa Cityjem i nogometom koji njegova momčad prezentira. Činjenica da City doseže vrhunac u završnici sezone, dakle u pravo vrijeme, samo potvrđuje prvotni dojam.

Isti su se suparnici sastali u polufinalu Lige prvaka i prošle sezone. Tada je Real bio uspješniji (3-4, 3-1). No, ove sezone Guardiola u sastavu ima Erlinga Haalanda...

- Sada je dinamika posve drugačija. City je bolji u obrani i momčad se doima puno strpljivijom, no najveća je promjena u odnosu na prošlu sezonu svakako Haaland. Prošle sezone Guardiolina je momčad u Madridu, u samo pet minuta izgubila glavu i finale Lige prvaka. S Haalandom u momčadi to se ne bi dogodilo, jer bi Real bio prisiljen igrati na drugačiji način. Španjolci su olako oduzimali loptu igračima Cityja i osujetili im pravu prijetnju protunapada.

U prvom susretu na Santiago Bernabeuu, trener Reala Carlo Ancelotti neće imati na dispoziciji standardnog stopera Militaa. O Haalandu će vjerojatno "skrbiti" njemački stoper Rüdiger.

- Haaland je igrač koji voli situacije "jedan na jedan". Iskreno, mislim da se njemački stoper ne može nositi s Norvežaninom u takvim situacijama. S obzirom na njegovu brzinu i snagu, te pozicioniranjem u suparničkom šesnaestercu trenutačnio ne vidim nijednog stopera koji bi ga mogao zaustaviti – smatra Rooney.

Linker
28. travanj 2024 14:22